היפנוזה וזיכרון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/12/2000 | 00:05 | מאת: אורי

שלום רב, לפני כשבוע הצגתי שאלה בקשר להפינוזה ומידת יעילותה בפתרון חרדת בחינות. בהמשך לשאלה זו הייתי מבקש לדעת האם ניתן לבצע היפנוזה במהלכה המטפל יורה או 'יתכנת' את המטופל לזכור טוב יותר, או לזכור כל דבר שהמטופל קורא? אם כן, האם אין סכנה בדבר (קוגניטיבית או אחרת) האם עלולות להגרם בעיות נפשיות עקב כך בטווח הקצר או הארוך? אם הדבר ניתן- כיצד אוכל לאתר פסיכולוג המורשה לבצע היפנוזה כאמור באזור הדרום? אודה מאוד על תשובתכם המהירה, אורי

21/12/2000 | 17:41 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אורי שלום אני נוטה לענות בתשובה שלילית לאופן שאתה מנסח את השאלה. בהיפנוזה לא מתכנתים את המטופל. מדובר בתהליך המבוצע בשיתוף פעולה של המטופל שבו בין היתר ניתן גם לעזור להגביר ריכוז וזכירה כחלק מהטיפול בחרדת הבחינות. אין סיבה להיווצרות בעיות נפשיות בעקבות הטיפול. שלח אלי דואר אלקטרוני וציין את עיר מגוריך ואנסה לענות לך עם שמות של מטפלים בהיפנוזה באזורך. בברכה ד"ר אורן קפלן [email protected]

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית