הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/03/2002 | 22:01 | מאת: טל

שלום רב, אני בת 24 ומגיל צעיר אני סובלת ממצבי שינה לא רגילים כמו הליכה מתוך שינה (המצב מחריף עם השנים). האם זוהי בעיה פסיכיאטרית? האם דרוש טיפול בבעיה? ואם כן מהו? תודה

23/03/2002 | 22:23 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום טל, את מציינת שיש לך הפרעות שינה שונות, אך מתארת רק אחת מהן שהיא סהרוריות (Somnambulism), הידועה גם כ"מחלת ירח". הפרעה זו מתרחשת בשלב התע"מ (תנועות עיניים מהירות) של השינה, שהוא השלב העמוק ביותר שבו אנו גם חולמים. התופעה מופיעה מדי פעם אצל כ-10% של הילדים בין הגילים 14-6. המצב כשלעצמו לא מסוכן, ויש לכוונך אל המיטה, כפי שאת ודאי יודעת. ידוע שהתופעה מתרחשת פעמים רבות אצל כמה בני משפחה ולכן משערים שיש לה בסיס תורשתי. הואיל והתופעה נמשכת אצלך הרבה שנים, אני מציע לך להיבדק במעבדת שינה. באזור הצפון אני ממליץ על מעבדת השינה שבטכניון ובאזור המרכז על מעבדת השינה שבבית לווינשטיין. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

24/03/2002 | 10:59 | מאת: טל

תודה על תשובתך המהירה, הפרעות השינה הנוספות הם כאבי ראש ועייפות, בנוסף לכך מעבר לבעיתיות של ההליכה הבעיה הקשה יותר מבחינתי היא עוצמת החלימה: החלומות שלי משפיעים על מהלך היום (מבחינת מצב רוח) ויותר מכך אני אינני זוכרת כמעט כלום מחיי עד גיל 17 (רק תמונות מעומעמות) אלא אני יכולה "למפות" את חיי לפי חלומות בתקופות מסוימות. האם בדיקה במעבדת שינה עשויה לפתור גם את הבעיה הזו?

20/07/2002 | 09:44 | מאת: יופיטר

אני בן 49. זה כשנתיים אני נרדם כמעט בכל מצב, ליד אנשים, בבית, בעבודה. התיסמונות אינן דומות לנרקולפסיה, אלא הרדמות בלבד. בלילה אני ישן כ - 6 שעות אך לפחות 3 פעמים מתעורר. מה לעשות?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית