בעייה ביחסי אישות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/12/2000 | 13:24 | מאת: זקוקה לעזרה

אני ובעלי נשואים 4 שנים. בעלי בן 30, צעיר ומעולם לא היתה לו בעייה מינית. הוא אינו מקיים איתי יחסי אישות במשך חודשים. אני מקפידה על הופעתי ואיני מזניחה עצמי חיצונית. כל נסיונותי לעורר מינית עלו בתוהו. הוא טוען שאין לו מאהבת ושזה "יעבור לו" אין לו כרגע לחצים בעבודה, או בבית ממני. בדיקות הדם שלו תקינות והוא מגיע לזיקפה, אבל פשוט לא מעוניין בי מינית. הוא מרעיף עלי המון חום אהבה נשיקות וחיבוקים, אבל לא מגע מיני. עזרו לי! האם זה נורמלי? אני מתוסכלת ומרירה. הוא אינו מוכן אפילו לדבר על הנושא.

19/12/2000 | 23:43 | מאת: טלי וינברגר

לזקוקה לעזרה שלום רב, לפי מכתבך נראה כי את במצב מורכב, וחשה שאין לך עם מי לדבר או להתייעץ. מצד אחד בעלך אומר שאין לו מאהבת, הבדיקות שלו תקינות, אין לו לחצים מוגזמים אבל למרות זאת אתם לא מקיימים יחסי אישות, ומצד שני, הוא מרעיף עלייך חום ואהבה ונראה שהוא לא סולד ממך. האם ישבת איתו וניסיתם לדבר על זה? האם שיתפת אותו בהרגשתך? בבילבול שקיים בשל התנהגותו? אני חושבת שמה שצריך זה לעשות שיחה רצינית בין שניכם ולהבין כל אחד מה קורה עם הצד השני. ייתכן ויעזור גם טיפול זוגי. זה עשוי לסייע לכם לדבר על הדברים ביתר פתיחות. מה דעתך? בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית