ייעוץ זוגי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/03/2002 | 21:30 | מאת: טלי

כיצד ניתן למצוא מישהו שעוסק בטיפול זוגי וכיצד ניתן לדעת כי הוא מוסמך?

05/03/2002 | 21:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום טלי, קיימת אגודה ישראלית לטיפול משפחתי, שם מרוכזים שמות של מטפלים משפחתיים, העוסקים גם בייעוץ זוגי. אלה מטפלים שעברו הכשרה מיוחדת, לאחר רכישת מקצוע טיפולי כגון פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית קלינית. ואולם בטיפול זוגי בלבד יכול לעסוק גם כל מי שמוסמך לעסוק בפסיכותרפיה, דהיינו: פסיכיאטרים, פסיכולוגים קליניים ועובדים סוציאליים. קיימים מכונים המתמחים בטיפול משפחתי וזוגי, שמחמת איסור פרסום לא אוכל למסור את שמותיהם, גם לא באופן פרטי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

06/03/2002 | 21:33 | מאת: טלי

האם הם עוזרים גם לזוגות לא נשואים, כלומר אנחנו רוצים יעוץ לפני שנתחתן לראות אם אנחנו מסוגלים לגשר על פערים קיימים. הבנתי כי אינך יכול להמליץ על מטפל, אבל באופן כללי, היכן אני יכולה בכלל להתחיל לחפש?

06/03/2002 | 14:27 | מאת: Y.F

טלי שלום, הצדק עם ד"ר רובינשטיין. האגודה הישראלית לטיפול במשפחה מסמיכה מטפלים משפחתיים . מס הטלפון 036480833. אכן מומלץ לפנות ולקבל פרטי "מוסמכים" {דרך אגב , למיטב ידיעתי, הם היחידים המוסמכים להסמיך מגשרים משפחתיים } כחבר באגודה רשימת המוסמכים מצוייה גם ברשותי ואם יש לך קושי את מוזמנת לפנות אלי באיימיל - אשמח לסייע

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית