טיפול בחרדה חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/03/2002 | 22:54 | מאת: דנה

שלום. רציתי לדעת מה הטיפול המקובל בחרדה חברתית ? האם עיקר הטיפול הוא התנהגותי (הקהיה שיטתית והצפה) ? מה הרעיונות מאחורי שיטות טיפול אלו ? מה היתרונות בטיפול כזה ומה מידת ההצלחה שלו ? כיצד מקשרים תחושות חיוביות לחוויה שנתפשת אצלנו כאברסיבית? האם טיפול תרופתי במשולב עם טיפול התנהגותי הוא הכרחי ? מדוע ? אשמח אם תוכלו להפנות אותי לכל מקור מידע בנושא החרדה החברתית. תודה.

05/03/2002 | 07:30 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, אענה רק על חלק מהתהיות: לפעמים יש לנקוט תחילה בגישה התנהגותנית, כאשר המציאות הממשית שתשתנה, תגרום גם לתזוזה אצל המטופלבעמדותיו, תחושותיו, פתיחותו לשינויים, וכו'. למשל: תכנית חיזוקים וסנקציות לעידוד הפחתה במשקל, שתגרום לתחושת אמונה "בעצמו" אצל האדם המבוייש והמיואש מעצמו. לשאר דשאלותייך: יש ספרות מקצועית שמנוסחת באופן מאד ידידותי, בסדרות של האוניברסיטה הפתוחה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית