אובססיה לנשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/12/2000 | 11:46 | מאת: דורון

שלום רב, אני גבר בן 36 ,נשוי ואב לילדים. "בעייתי" ויש שיתפלאו על כך שאני מגדיר זאת כבעיה הינה משיכה אובססיבית לנשים, אני מתחיל בכל הזדמנות שיש לי עם נשים ,משקיע שעות רבות בחיפוש אחר נשים בצאטים וכמובן זה לעיתים מתפתח לקשרים ממשיים - פיזיים ,מיניים וכו' יש לציין שאני לא נקשר נפשית לאותן נשים ובד"כ אלו פלירטים קצרי מועד. אני כל פעם משכנע עצמי שזהו אני מפסיק עם זה ודי...אבל מהר מאד חוזר לסורי. יחסי עם אישתי טובים למדי גם מההיבט החברי-רגשי וגם מההיבט המיני ,אנחנו מאד נמשכים מינית ומקיימים יחסים בתדירות גבוהה כך שלכאורה אין סיבה למעללי אני מרגיש רע מאד עם הסיפור הזה - גם מצפונית וגם מודע לסכנות שבדבר - סכנה בריאותית וכמובן סכנה למסגרת נשואיי במידה וזה יתגלה לאישתי אך למרות כל זאת לא מצליח להגמל מזה. אני מניח שהסיפור הזה נובע מהפרעה כלשהי באישיותי ולכן שאלותיי: א. האם תופעה זו יש לה הסבר אינטואיטיבי מההיבט הפסיכולוגי? ב. האם טיפול ויעוץ יכולים לסייע לי בנדון? בתודה ,דורון

13/12/2000 | 22:06 | מאת: תפארת

כן, זו בעיה, לא שאתה נמשך לנשים - חידוש גדול, כמעט כולם נמשכים לנשים זה נורמאלי , אבל אתה נותן לעצמך דרור, נותן לחשק שלך להוביל אותך, זה דומה לאחד שאוכל בלי הבחנה, זה דומה לאלכוהוליסט, זה דומה לעוד כמה דברים. אתה רוצה באמת להגמל מזה? כל פעם שאתה רואה אישה יפה, תתחיל לחשוב על אישתך, מה יקרה אם היא תגלה, והיא תגלה בסוף שלא תשלה את עצמך, ואז תצטרך "דיאטה" רצינית, תציר את התמונה של חיך ההרוסים מול עיניך, עם אידס, אולי עם מחלה אחרת, או אפילו בלי מחלה, אבל גם בלי אשתך, בלי הילדים, עם תשלומי ענק כמזונות, עם תחנונים לאשתך לשעבר שתראה לך את הילדים קצת יותר, עם לשבת עם הילדים ולנסות להסביר להם למה אין להם מסגרת רגילה של אבא אמא וילדים, כי אבא לא יכול לשלוט בעצמו, יעני אבא חולה אנוש. זה לא שיש לו סרטן , אבל יש לו שד קטן בראש שאומר לו "עוד אישה, עוד אישה" והוא לא שבע אף פעם. והכי גרוע, זה לגלות פתאום שאת מי שאתה הכי אוהב ורוצה, זו אישתך לשעבר, אבל עכשיו היא לא שלך יותר. אז תחשוב על זה, אבל ברצינות.

14/12/2000 | 23:08 | מאת: טלי וינברגר

דורון שלום רב, אתה מתאר את מצבך בצורה בהירה מתוך מודעות. אתה מסוגל לראות את ההשלכות של הקשרים המזדמנים אליהם אתה עורג, הן ההשלכות עליך (אתה מרגיש רע, ויש לך ייסורי מצפון), והן את ההשלכות על סביבתך (אישתך וכו'). אתה שואל לגבי המקור להתנהגותך, אולם אין ביכולתי לענות לך על שאלתך. לכל התנהגות יש מליוני מקורות והם משתנים מאדם לאדם. בטיפול פסיכותרפויטי תוכל לבדוק מהם המקורות ש ל ך להתנהגות הספציפית, מהם דרכי ההתמודדות שלך במצבים שונים וכיצד עליך להתמודד עם הבעיה שאתה מציג. אתה שואל האם כדאי ללכת לטיפול. גם בשאלה זו, עליך להחליט בעצמך. הטיפול עשוי לסייע לך להבין את מה שקורה לך כעת בצורה טובה ומעמיקה יותר. נוסף על כך, נראה שעצם פנייתך לפורום מעידה על כך שהמצב לא נוח לך. כאשר אדם חש איזושהי מצוקה או קושי, זה זמן לגשת לטיפול, לטעמי. "לא טוב היות האדם לבדו" כך אמר חכם, ובעיני זה נכון עוד יותר בזמני מצוקה, קושי ומשבר. במידה ואתה זקוק להמלצות על מטפלים אתה מוזמן לפנות אליי. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית