דיכאון ושומן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/03/2002 | 13:04 | מאת: עצובה-ושמנה

היי אני בחורת בת 33 שמנה מאוד שוקלת 117 ק"ג וסובלת מהפרעות אכילה כפייתית. אני מטופלת אצל פסיכיאטר בכדורי פריזמה ואנדרונקס. הייתי בתל השומר חודש ימים אבל לא עשה לי טוב המקום אלא להיפך הכניס אותי יותר ויותר לתוך הדיכאון. אני רוצה לברר איפה יש עוד מקום או עוד מישהו/מישהי שיכולים לעזור לי לטפל בבעיה שלי כי אני סובלת מדיכאון עמוק חוץ מלהיות במיטה אני לא רוצה לעשות כלום אני מאוד עצובה מרגישה נחותה והכדורים הללו לא הכי עוזרים שבעולם. אני רוצה מטפל/ת שיוכלו לעזור לי גם לצאת מהדיכאון הנורא וגם לדעת לאכול בכמויות סבירות ולא כמויות גדולות של ממתקים. ישל י בעיה קשה עם ממתקים וכל מה שקשור במתוק. אני שייכת לקופת חולים מכבי ואשמח אם תוכלו לעזור לי ולכוון אותי למקום הנכון עבורי. ממתינה לתשובתכם בהקדם העצובה והשמנה

02/03/2002 | 13:19 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שבת שלום, יש בהחלט קשר בין אכילה מופרזת ובין דיכאון. באכילה יש פיצוי מיידי על תחושת הכאב הפנימי המאפיינת דיכאון, אך היא גורמת להשמנה, שבתורה מחמירה את הדיכאון. נראה לי שאכן הטיפול התרופתי, שנראה לכאורה מתאים, אינו מספיק ועלייך לפנות לטיפול ע"י שיחות. אם את חברת קופ"ח מכבי, מגיעות לך כמדומני סדרה בת 36 שיחות בתעריף מסובסד מאוד אצל אנשי מקצוע מומסכים העובדים עם הקופה. פני לפסיכיאטר ממנו קיבלת את הטיפול התרופתי (בהנחה שזה פסיכיאטר העובד עם מכבי) ובקשי ממנו הפניה לטיפול פסיכותרפויטי ע"י שיחות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

02/03/2002 | 23:21 | מאת: ליבי

לעצובה תעשי חושבים טוב טוב מה הסיבה שאת ניגשת לממתקים מלכתחילה כל פעם שבא לך לאכול משהו טעים (שוקולד למשל) - שימי לב למצב רוח שלך באותו זמן.. למה את אוכלת "כפייתית"? מרגישה שיחסר לך אחר כך? שאת חייבת לטעום את זה בו במקום? מניסיון (של ירידה יפה שעשיתי לאחרונה) - צריך המון שינוי במחשבות ואפילו אז זה לא קל להמשיך כל יום הוא התמודדות אבל כשיורדים אפילו את ה-10 ק"ג זה משנה ועוד איך!!! כבר לא מרגישים מסכנים..תנסי... 117 ק"ג זה אמנם הרבה אבל הכרתי אנשים ששקלו הרבה יותר (140 ק"ג למשל) והצליחו להוריד יפה...דווקא במשקל כזה הירידה תהיה מהירה. שימי לעצמך מטרה וקדימה לדרך! ועוד פעם...מניסיון...ימים של ירקות שווים כל רגע במראה מבטיחה לך!!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית