בעיית ריכוז חמורה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/03/2002 | 02:47 | מאת: ido

הנני סטודנט להנדסה והנני סובל מבעיית ריכוז. זה מתבטא גם בשעת הלימוד השוטף בכיתה, וגם בשעת ההתכוננות לבחינות, אך הכי גרוע זה בבחינה עצמה, כך שמתוך שלוש שעות של בחינה אני שומר על ריכוז במשך 7 דקות או משו כזה, וכמובן התוצאות באות בציונים. שאלתי היא האם יש טיפול, או תרופה או כל דבר שיכול לעזור לי בבעיה זו. האם השימוש בריטלין יכול לעזור, ואם כן איך ומה ההשפעות, ואיך ניתן להשיג את זה. עוד דבר, לא מכבר אובחן אצלי דיכאון, לא חמור וקיבלתי פרוזאק במשך מספר חודשים, אך לא הרגשתי שינוי כלשהו ולכן הפסקתי על דעת עצמי, וכאמור איני חש בכל החמרה או שיפור. בתודה מראש עידו

02/03/2002 | 06:55 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, ראשית, יש לבחון שוב את תחום הלימודים שלך, ולהעריך האם, אכן, זהו התחום שמתאים לך מבחינת הנטיה, הסיכוי להצליח, וכו'. לאחר מכן, תוכל להעזר במרכזי התמיכה לתלמידים עם לקות למידה, שישנם בכל מוסד אקדמי. תוכל גם להסתייע באבחון פסיכולוגי אצל מומחה לתחום החינוכי, והתפוקה מכך היא גם ההמלצות (שמתקבלות כהנחייה) לצורת הבחינה (עוד זמן, הפסקות, שיכתוב, וכו') וגם לאופן הלמידה שלך (התארגנות, תיקצור, סיכום ולמידה לבחינה). גם עניין הרטלין יכנס להמלצת הפסיכולוג המומחה. יתכן והדיכאון הוא חלק מהתסכול שנובע מקושי הלמידה, ואם זה כך, הרי שכדאי להגביר את המאמץ בכיוון שציינתי למעלה. אם תרצה הפנייה, פנה למייל האישי שלי עם ציון מיקומך בארץ. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית