הפרעת אכילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/12/2000 | 11:33 | מאת: רונית

שלום רב, אני בת 25 ואני חושבת כי אני סובלת מבולימיה. אני לא מקיאה אחרי כל דבר שאני אוכלת ואין לי התקפי זלילה אבל לאחר ארוחה מלאה (בדר"כ בערב) אני מקיאה משום שאני מרגישה כבדה. בנוסף אני לא מקיאה כל יום. קראתי מאמרים בנושא ונאמר שם ששכיחות המחלה בגילאי 23 ומטה גבוהה יותר. שאלתי היא האם אני סובלת מהמחלה? יש לציין כי לא ירדתי במשקל בעקבות כך (אף על פי שהייתי שמחה אם זה היה קורה)

14/12/2000 | 23:34 | מאת: טלי וינברגר

רונית שלום רב, את מתארת מצב של איזושהי הפרעת אכילה, שאינה בהכרח אנורקסיה או בולימיה. הפרעות האכילה במובן הרחב הן ספקטרום עצום, וישנם סוגים רבים. אין אפשרות לאבחן בפשטות כזו הפרעת אכילה. אולם בכל מקרה עצם ההקאות שלך, זה מעיד על בעייתיות מסויימת הקשורה למזון ולאכילה. אני ממליצה לך לפנות לטיפול כמה שיותר מהר. אמנם אין פה הכרח קיומי, אך השימוש בהקאות באופן רצוני, תהיה הסיבה אשר תיהיה, אינו בריא, ובדרך כלל זהו סימפטום המתקבע במהירות בהתנהגות של האדם, ומתרחב יותר ויותר. לכן המלצתי הברורה הינה ללכת לטיפול פסיכותרפויטי ובמקביל גם לערוך בדיקות פזיולוגיות, על מנת לבדוק את רמת הפגיעה בגוף בעקבות ההקאות. גם הקאות לא מרובות או קבועות מזיקות לגוף. אם את זקוקה להמלצות על מטפלים העוסקים בתחום הפרעות האכילה, אני אשמח לסייע. פרטיי בכרטיס האישי שלי, שמופיע בהקלקה על שמי. בברכה, טלי פרידמן.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית