seroxat

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/02/2002 | 17:01 | מאת: בילי

האם יש ל- seroxat תופעות לוואי, או יותר נכון - השפעה מצטברת ?

19/02/2002 | 17:33 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום בילי, בהיעדר פסיכיאטר בפורום, אנסה לענות לך על סמך הספרות וניסיון עם מטופלים שלי המקבלים גם טיפול תרופתי בסרוסקט. תופעות לוואי והשפעה מצטברת הן דברים שונים. יש לסרוקסט תופעות לוואי כמו לכל תרופה אנטי דיכאונית אחרת ממשפחת ה-SSRI ותמיד יש לשקול את הרווח מהתרופה מול תופעות הלוואי, כאשר יש לזכור שהתהליך הוא הפיך, ניתן להפסיק את התרופה ותופעות הלוואי פוסקות מיידית וכמו כן שאנשים נבדלים זה מזה מאוד הן ביעילותה של התרופה והן בתופעות הלוואי שלה. באשר להשפעה מצטברת, אם הכוונה לפיתוח סבילות, הרי שתרופות SSRI בניגוד לבנזודיאזפינים (תרופות נוגדות חרדה קצרות טווח) אינן מאופיינות ע"י פיתוח תלות וסבילות ולא תיאלצי להגדיל את המינון כתוצאה מסבילות לתרופה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית