לHERA וכולם אבל עצב תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/02/2002 | 15:06 | מאת: שאול סלה

1. למה נכנס לי בראש שאצטרך תרופות לצמיתות ?? כאשר פרץ הדיכאון לפני כמעט שנתיים הייתי אצל ל 6 פגישות אצל פסיכולוג ואצל רופאה ממיינת במכבי טבעי. הפסיכולוג טען בזמנו שיש חי ADHD קראתי את הספרות שנוגעת בנושא והתרשמתי שהפתרון ל ADHD הוא תרופות לצמיתות. עם האבחון של הפסיכולוג ניגשתי למרפאה לרפואה משלימה של מכבי למפגש מיון שהיה הראשון וגם האחרון. הרופאה המליצה בפני על צמחי מרפא וביו פידבק. שאלתי את הרופאה מתי להתחיל בטיפול ותשובתה היתה "אתה רוצה לקחת סרוקסט כל החיים?? ?" הבנתי מדבריה שהערכתי שאזדקק לטיפול תרופתי לכל החיים היתה נכונה 2. מה קרה מאז??? הדיכאון היה ה CLIMEX הרגשתי רע בחודשיים הראשונים של הטיפול התרופתי והתסמינים החולנים התאדו במשך שנה לפני כחודשיים הרופא אמר לי שכאשר אמצא תעסוקה אחרי הלימודים נתחיל להפחית מינון ולהפסיק תרופות. בדיעבד אני מבין שהפרונוגזה של הרופאה במכבי טבעי נבעה גם משיקולים כלכליים של המוסד בו היא עובדת שכן טיפולים ברפואה משלימה לא כלולים בסל הבריאות. גם הפסיכולוג העריך שיש סבירות שהטיפול התרופתי יהיה לצמיתות. 3. מה קרה בחודש האחרון אבי הלך לעולמו ונכנסתי להליך של אבל ועצב. 5 ימים לאחר שקמתי מהשבעה ונושא האבל נדון החליט הרופא להמליץ בפני למרות האבל לנסות לרדת מהתרופות. עכשיו אני בבלבול כי מבחינת אנרגיות לעשות דברים עצב ודיכאון קרובים יש דברים שקיימים בדיכאון ולא קיימים בעצב כמו "סוף העולם מתקרב" באבל אין מצב רוח להסתובב בשינקין תודה שאול

19/02/2002 | 17:17 | מאת: HERA

שלום, אם אחזור רגע לאיזושהי נקודה התחלתית, הרי שהמושג שלי בתרופות (גם טבעיות) קלוש למדי.... לגבי האינטרסנטיות של "מכבי טבעי"... קשה לומר, אבל אני לא אופתע אם זה נכון... כולם דואגים רק לעצמם... אני עדיין חושבת, שאתה צריך לסמוך על הד"ר... בסה"כ עד היום הוא היה בסדר, ואני יודעת שאתה מרוצה ממנו מאוד. אולי הבחירה שלו דווקא בתקופה הזו מכוונת? כי איך תדע אם אתה יכול להסתדר בלי תרופות? דווקא במצב של עצב ואבל זו הזדמנות טובה לבחון, כיצד אתה מתמודד בלי ההגנה של התרופה. לא צריך שינקין... אפשר לטייל בפארק הירקון (רק לא להיכנס למים...). הרה.

19/02/2002 | 17:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שאול, אין זה המקרה הראשון שרופאים "אלטרנטיביים" או רופאים "קונבנציונאליים" המצדדים ברפואה אלטרנטיבית נוקטים עמדה כזו. תגובותיך נשמעות נורמטיביות לחלוטין לאחר האירועים שאתה מתאר ואני נשמע גם מספיק נבון בדבר ההבחנה בין עצב ודיכאון. הניסיון להבהיל אותך ע"י הרופאה במכבי טבעי אינו נראה לי הוגן. יש מצבים, ואינני מתייחס כרגע למצבך שלך, שבהם אין מנוס מהשימוש בטיפול תרופתי מתחום הרפואה הקונבנציונאלי. נכון שיש לו יותר תופעות לוואי אך גם יעילותו נבדקה, בעוד יעילותן של התרופות ה"טבעית" לא נבדקה בצורה מדעית ברוב המכריע של המקרים. אם להרגשתך העצב הנוכחי חורג מגבולות ה"עצב" כפי שאתה מגדיר אותו, אני מציע לך להיוועץ ברופא פסיכיאטר. שום דבר אינו לכל החיים ואם אתה מרגיש רע אינני רואה כל פסול בהיעזרות בתרופה שעזרה לך בעבר. זה לא לכל החיים - זה טיפול להקלה זמנית בדיכאון תגובתי לאירוע טראומאטי משמעותי ומציאותי לחלוטין, שיכול לעזור לך לעבור ביתר קלות את התקופה הקלה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

19/02/2002 | 20:15 | מאת: נטע

שלום שאול, גם אני נוטלת סרוקסאט וחוששת שאצטרך לקחת משך תקופה ארוכה. מפתחים תלות נפשית בתרופה. היא סוג של קביים,אתה חושש שבלעדיה תחזור לתקופה השחורה בחייך. אני חושבת ששיקוליה של הרופאה במכבי אינם טהורים לגמרי. הם מנסים לשכנע אנשים לפנות לטיפולים אלטרנטיביים והרופאה נקטה בשיטת ההפחדה שבדרך כלל עובדת -"סרוקסאט כל החיים". הבנתי שאתה סומך על הפסיכיאטר שלך, האם אתה יכול לגשת אליו לשיחה נוספת ולפרוש בפניו את התלבטויותיך, או שמא כבר עשית זאת? משך כמה זמן נטלת סרוקסאט? אותי הכדור הזה מציל! תרגיש טוב ותתחזק!

19/02/2002 | 23:16 | מאת: שאול סלה

נטע שלום עד כמה שאני זוכר את סובלת מחרדות ולא מדיכאון לכן ביני לבינך יש הבדל אני נוטל את הכדור במינון 10 מיליגרם כמעט שנתיים ההתלבטויות הן ברורות ותיארתי אותן בתשובה לליבי תודה שאול

19/02/2002 | 22:57 | מאת: ליבי

גם במקרה של אבחון של ADHD לא תמיד טיפול תרופתי הוא התשובה ADHD ודיכאון באים לפעמים ביחד (השאלה היא מה גורם למה...בהתאם לשאלת הביצה והתרנגולת הקלאסית) אתה חושש מהאבל? מהעצב ומהתמודדות איתו?

19/02/2002 | 23:09 | מאת: שאול סלה

ליבי שלום אני לא חושש מהאבל כי הוא כבר קיים מעצב אני לא חושש כי עצב לא מהווה איום לעומת דיכאון שכן מהווה איום החשש שלי הוא מפני אימוץ נורמה של פתרונות קלים אם היום אני אעשה לעצמי חיים קלים ואחליט להוריד את הפסקת הטיפול התרופתי מסדר היום הרי שכדי להתחמק ממבחנים עתידיים אני עלול בגלל אימוץ נורמה של פתרונות קלים לשלב גם אלכוהול הדרך לגהינום עוברת דרך ניסיון להתחמק מהכרעות תודה שאול

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית