בחירת פסיכולוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/02/2002 | 01:20 | מאת: נאוה

שלום רב, בשנה האחרונה בשל אירועים קשים שעברתי (בריאותיים) עלה בי הצורך לנסות ולקבל עזרה מפסיכולוג מוסמך. איך בוחרים פסיכולוג טוב ? אשמח לקבל עצה טובה בנושא ...

18/02/2002 | 01:46 | מאת: ליבי

לא כל פסיכולוג מומלץ, מומלץ גם לך ולא אל כל אדם תוכלי להתחבר במובן הנפשי ולכן, הדרך המומלצת היא דרך ניסוי וטעייה... לא כל פסיכולוג שתמצאי יהיה לאורך ימים אבל אני מאחלת לך שתמצאי את האדם הנכון עבורך

18/02/2002 | 13:00 | מאת: נאוה

ליבי, תודה על העיצה

18/02/2002 | 06:57 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נאוה, ראשית הייתי מחליף את המילה "טוב" ל"מתאים". שנית, השאלה היא האם את יכולה להרשות לעצמך טיפול פרטי או טיפול הניתן במסגרת טיפול בקופ"ח. אם את יכולה להרשות לעצמך טיפול פרטי, טווח האפשרויות רחב הרבה יותר. אם את יכולה להרשות לעצמך טיפול בקופ"ח, אזי במידה ואת מבוטחת באחת מקופות החולים הקטנות כגון "מכבי", "מאוחדת" או "לאומית", את זכאית לסדרת שיחות במחיר מסובסד למשך תקופה מסויימת ואת יכולה לבחור מטפל מתוך רשימה שקופה"ח מציעה. אם את חברה בקופ"ח הכללית, תופני למרפאה לבריאות הנפש של קופ"ח או של משרד הבריאות ואז טווח הבחירה הוא המצומצם ביותר. שלישית, את כותבת שאת זקוקה לפסיכולוג בעקבות אירוע בריאותי פיזי שעברת. כאן נשאלת השאלה האם את רוצה להתמקד בהשפעת אותו אירוע על חייך ולרכוש כלים כדי לטפל בהשלכותיו הפסיכולוגיות או לנצל אירוע זה לטיפול כוללני ומעמיק יותר בבעיותייך. אם את בוחרת באפשרות הראשונה, קיימים פסיכולוגיים רפואיים ופסיכולוגים בריאותיים המתמחים בטיפול בהשלכות הפסיכולוגיות של מחלות פיזיולוגיות. ייתכן שתוכלי למצאם אפילו במסגרת בה טופלת בגלל בעיותייך הבריאותיות. זהו טיפול ממוקד יותר בבעיה. אם, לעומת זאת, ברצונך להשתמש בהשלכות של האירועים הבריאותיים לליבון בעיות כלליות יותר המציקות לך, הכתובת המתאימה היא כל מי שעוסק בפסיכותרפיה (פסיכיאטרים, פסיכולוגים קליניים ועובדים סוציאליים מתחום בריאות הנפש) וכאן, כפי שכתבה לך ליבי, הגורם המרכזי הוא ה"כימיה" בנך לבין המטפל והבחירה נעשית בצורת ניסוי וטעייה. הייתי משווה את תהליך ההתאמה ל"שידוך". יחד עם זאת, מומלץ לתת הזדמנות הוגנת לכל מטפל, לפחות כמה פגישות (למעט מקרים קיצוניים) ולא להיכנס ל"מסע קניות" ו"לבדוק" כמה מטפלים ולעבור מאחד לשני לאחר שיחה אחת. זה יהיה גם תהליך מאוד שוחק לגבייך, שכן מדובר בחשיפה אישית בפני אדם זר שוב ושוב ויתר על כן, תגיעי למצב שתתעייפי מעצמך ו"תדקלמי" את בעיותייך, דבר שעלול לגרום למטפל לראות זאת כבעיה בפני עצמה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטייןנאוה כתב/ה: > > שלום רב, > בשנה האחרונה בשל אירועים קשים שעברתי (בריאותיים) עלה בי הצורך > לנסות ולקבל עזרה מפסיכולוג מוסמך. איך בוחרים פסיכולוג טוב ? > אשמח לקבל עצה טובה בנושא ...

18/02/2002 | 13:00 | מאת: נאוה

גידי שלום רב, תודה על העצות שנתת לי. אני חושבת שהרצון שלי למצוא פסיכולוג מתאים נובע בעיקר מהעובדה שעקב הניתוח (השני בתקופה האחרונה) חלו בי שינויים רבים כל כך שאליהם אני צריכה להסתגל ועד כמה שאני חושבת שאני חזקנ ומתמודדת, אני מרגישה את עצמי מאבדת מכוחי מדי יום ביומו. אם אני רוצה לנסות ולסכם את הצורך בפסיכולוג (שמבחינתי יהיה איש שיתן לי כלים להתמודדות) זה הצורך בלהסתגל לשינויים שבי. לצערי לפחות בתקופה הנוכחית אני נאלצת להסתפק במה ששרותי קופ"ח מציעה לי (האם ניתן לממש זכות של טיפול פסיכולוגי בביטוחים רפואים שלא קשורים לקופ"ח) ומה שאני רוצה לדעת..האם לפסיכולוגים יש תחומים: נניח כמו פסיכולוג שיקומי או משהו דומה, או שמא כל פסיכולוג שיפנו אותי אליו ימצא כמתאים. אין לי מושג תודה בכל מקרה על העזרה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית