אנקופרזיס-עבור דר אורן קפלן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/02/2002 | 21:03 | מאת: שושנה

בעקבות תשובתך לשאלתי מה הם הסימנים לאנקופרזיס? רציתי לידע אותך כי אנקופרזיס מתיחס להפרעות בשליטה על הפרשת צואה ולא שתן כפי שציינתה. בעיות בשליטה על הרטבה נקרא אנורזיס.התיחסות לכך תוכל למצוא בספר פסיכיאטריה של הילר והמתבגר של פרופ" טיאנו.

16/02/2002 | 21:39 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שושנה שלום את צודקת בהחלט, שתי התופעות קשורות להפרעות בשליטה על הסוגרים ומן הסתם התבלבלתי בינהן בעת מתן התשובה. אני מבין מהודעתך שלמעשה מצאת תשובה על השאלה שהפנית אלינו לגבי הסימנים לאנקופרזיס. במידה ונותרה שאלה פתוחה לגבי מאפייני הבעיה אצל הילד בגללו פנית אשמח להשיב, והפעם אני מקווה לשאלה עצמה. (-: בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית