בעיה חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/12/2000 | 11:45 | מאת: הלא חברתי

שלום אני בן 21 ויש לי קושי להיותבחברת אנשים ולכן אני מעדיף פעמים רבות להיותלבד אך אני מרגיש מדוכא בחלק מהפעמים בחברה ואני נמנע מלהיות האירועים חברתיים משפחתיים וכו' איך אני יכול לפתור בעיה זאת הלא חברתי

09/12/2000 | 19:24 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום ללא חברתי, בדידות וקושי ביצירת קשר הם תופעות שכיחות בתקופתנו. משאלתך לא ניתן להבין את הגורם לקושי שהצגת, ולכן גם אי-אפשר להציע פתרון. כישורים חברתיים הם תכונות הניתנות ללימוד ולאימון, וניתן לעשות זאת באופנים שונים. עם זאת, נראה לי שעצות שטחיות בנוגע למקומות מפגש אינן התשובה שאתה מבקש. נדמה לי שמפגש עם פסיכותרפיסט או פסיכולוג קליני עשוי לסייע לך לבחון את מצבך, ולהבין את הגורמים לקושי שאתה מתאר. גם המפגש הטיפולי לכשעצמו הוא מעין התנסות בסוג של קשר, שעשוי לסייע לך. בברכה, דרור גרין

09/12/2000 | 19:25 | מאת: טלי וינברגר

ללא חברתי שלום רב, ישנם סוגים רבים של אנשים בעולם, ולכל אחד העדפות חברתיות שונות, האחד אוהב להיות מוקף בחברים וקרובים ומתקשה להיות לבד, והאחר מעדיף את השקט והלבד שלו, ישנם אנשים עם חבר טוב אחד בקושי, וישנם כאלו שספר טלפונים שלם לא יכול להכיל את כל שמות חבריהם הטובים...ישנם כאלו וכאלו אנשים, והכל נכון וטוב, בהתאם להעדפותיו של האדם עצמו. אני מבינה ממכתבך שאתה מסוג האנשים שמעדיפים יותר את ה"לבד". מדוע הינך חש שזה לא בסדר או לא נכון? הדבר היחידי שיכולתי לקרוא במכתבך זה שלהיות בחברת אנשים מדכדך אותך לפעמים, אך לא הצלחתי להבין ממכתבך מה התחושה כשאתה לבד. האם אתה נהנה מה"לבד"? או אתה חש מתוסכל ובודד? הכל תלוי בתחושה שלך. במהלך ההתפתחות שלנו בחיים אנחנו לומדים לזהות את העדפותינו בנוגע לכל התחומים, כמו גם התחומים החברתיים. אנחנו לומדים את המינונים הנוחים לנו בכל הנוגע לתקשורת בינאישית ולתקשורת עם סביבתנו. גם אתה כנראה מתחיל לזהות את המינונים הללו אצלך, וזה בסדר. במידה ואתה חש כי הנושא מפריע לך ומציק, או מונע מבעדך להתפתח חברתית, הייתי ממליצה לך לפנות לפסיכותרפיה, זה המקום הנכון (לטעמי) לפתוח ולבחון את מהותנו כיצורים חברתיים, ולבדוק את מיקומנו בחברה ובסביבתנו, ומה עלינו לעשות על מנת לשנות זאת, במידה ואנו מעוניינים בכך. בהצלחה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית