הפרעת אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/02/2002 | 19:51 | מאת: שי

אני בחור בן 25, שסובל מהפרעת אישיות גבולית (BPD). עכשיו, הדגש הוא על סובל, כי אין לי אישיות משל עצמי, אין לי בטחון עצמי, ואין לי ולא היו לי מערכות יחסים ואף פעם לא קיימתי יחסי מין. כל המאפיינים של המחלה מתפרצים אצלי, כולל התמכרויות לסמים שונים (גראס, אקסטזי ו-ל.ס.ד.) ואני מיואש כי חשבתי שהסמים יחדדו לי את התפיסה לגבי החיים, אבל זה רק הכניס אותי לבור יותר עמוק - בור של בדידות. התנתקי מהחברים שלי, המשפחה שלי כבר לא מבינה אותי או את ההתנהגות שלי, אני מתקשה לשמור על יציבות במקומות עבודה והכי גרוע זה שאני לא מצליח לצור קשר עם המין השני בגלל כל זה והפראנואידיות שרודפת אותי. עם הסמים הפסקתי כי הבנתי שזה לא מוביל אותי לשומקום. שאלת השאלות היא מה לעשות? האם טיפול אצל פסיכיאטר יוכל לעזור לי? האם ישנן תרופות שיכולות לעזור לי?

14/02/2002 | 00:29 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שי שלום יתכן שתרופות יוכלו להקל על הסבל אבל בעיקרון נשמע שאתה צריך מסגרת של טיפול בשיחות בה תוכל לעשות תהליך של שינוי. קח בחשבון שמדובר בתהליך ארוך מאוד, אבל צריך להתחיל מתישהו את השינוי. מוטב עכשיו. בברכה ד"ר אורן קפלן

14/02/2002 | 10:37 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שי, האבחון העצמי שלך כסובל מהפרעת אישיות גבולית הוא מאוד בעייתי. באופן כללי, כל מי שקורא או אפילו לומד באופן פורמאלי ספר בפסיכותולוגיה יכול למצוא אצל עצמו חלק גדול מההפרעות. התופעה מוכרת אצל סטודנטים לפסיכולוגיה ולפסיכיאטרייה ובעצם, גם אצל סטודנטים בהתמחויות אחרות ברפואה, כשמדובר במחלות פיזיולוגיות לכל דבר. הדבר נכון במיוחד לגבי הפרעת אישיות גבולית, שאינני יודע היכן קראת על אבחונה, אך הרבה אנשים שיקראו את הקריטריונים לאבחונה בוודאי יאבחנו את עצמם ככאלה, לעיתים קרובות בצורה לא נכונה. ללא שום קשר לאבחנה זו - אתה בחור צעיר שיכול להיעזר בטיפול ע"י שיחות אצל איש מקצוע. נראה לי שטיפול כזה אצל אדם שתיצור איתו כימיה עשוי בהחלט לעזור לך לפתור בעיות בסיסיות. טיפול כזה, בייחוד במצב שאתה מתאר ובגילך הצעיר, הוא טיפול שיעזור לך לצמוח, לגדול ולהתפתח אם תיתן לו הזדמנות הוגנת. לכן הוא עשוי להימשך זמן רב ואני מציע לך גם לתת לו הזדמנות גם אם תוך זמן קצר תחליט שאין כימיה בינך ובין המטפל. הטיפול התרופתי יכול בהחלט להקל על תחושות הדיכאון והחרדה, אם אתה סובל מהן - ולפי תיאוריך אתה סובל בהחלט גם מדיכאון - אך הוא בפני עצמו לא ישנה דברים בסיסיים, לפי תיאוריך. אם הרגשתך גרועה במיוחד, הוא כן יכול להוות נקודת התחלה טובה לטיפול ע"י שיחות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית