הקשר בין מטפל ואופי הטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/02/2002 | 17:54 | מאת: פילוסופית

מדוע מטפלים בוחרים בדרך טיפול מסויימת? ע"פ נטיות? אופי? כשרונות? תחביבים? בעיות נפשיות? פתלוגיות? חסכים? האם יש לכם תאוריות בקשר לחיבור בין הדברים? אשמח לשמוע בפרוט... תודה:)

12/02/2002 | 21:50 | מאת: 00

לפי הניסיון

12/02/2002 | 23:32 | מאת: HERA

פילוסופית... אני מניחה שמה שמנחה מטפלים לבחור דרך מסויימת מורכב מכל מה שציינת באמה כזו או אחרת... אני רק מקווה, שתחביבים הם לא משהו שמשפיע על בחירת המסלול... בכל זאת מטופל הוא לא תחביב אלא עבודה.

13/02/2002 | 00:05 | מאת: ד"ר אורן קפלן

פילוסופית שלום הסגנון האישי הוא מאפיין של כל תפקיד ועבודה, ומן הסתם גם פסיכולוגים מפתחים סגנון אישי. חלקו נובע ממסלול ההכשרה אותו עברו, השתלמויות ספציפיות בשיטות טיפול אותן בחרו ומעבר לכל, אישיותם ונטיות ליבם. הדבר המעניין הוא שגם מטפלים שלכאורה נוקטים באותה שיטת טיפול עשויים להיות שונים זה מזה בפועל מקצה לקצה. מאחר וזהו מקצוע של "אחד לאחד" הרי שאין הרבה אפשרויות להשוות בין סגנונות, אלא ע"פ דיווח. אולי בגלל זה מחקרים מראים שיעילות הטיפול אינה תלויה דווקא בשיטה אלא בכימיה האישית בין המטפל למטופל. סביר בהחלט להניח שמטפלים בוחרים בשיטות טיפול בהן הם מרגישים יותר יעילים ומצליחים ומתרחקים משיטות בהן לא חוו הישגים. כאן בהחלט משתלב האספקט האישי כיוון שאנשים שונים תופסים יעילות טיפולית בצורה שונה. למשל, האחד עשוי לראות בהורדת סמפטום מטריד בטיפול קצר מועד הצלחה, ואחר יראה בזה כישלון ע"ח הטווח הארוך כי שורש העניין לא עלה ונפתר. פורסמו לא מעט מחקרים בנושא עליו את שואלת ותוכלי למצוא אותם בכל ספריה אוניברסיטאית. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית