טיפול בדיכעון נפשי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/02/2002 | 10:02 | מאת: MOSHE ABADI

רציתי לדעת אך מטפלים בבעיה של דיכעון מתמשך: א. 22 שעות ביממה אני נמצא במיטה ב. כל הזמן כואב לי הראש ואני לא מסוגל לתפקד כמו כן הגוף שלי חלש , הבעיה מתמשכת קרוב ל5 שנים . ג. אני לא מתקשת כמעת עם הסובבים אותי ,כל הזמן אני חושב רק על המוות. ד. לפני שנה עברתי נתוח מעקפים וזה דירדר עוד יותר את המצב. השמח לקבל תשובות בברכה, משה ע. טל 04-9920639

09/02/2002 | 10:40 | מאת: נטע

משה שלום, באיזור חיפה בו אתה גר יש תחנה לבריאות הנפש. אתה צריך להתקשר לשם ולקבוע פגישה ליעוץ. יעשו לך איבחון ויתנו לך טיפול שמתאים לך, פסיכולוגי או שיחות משולבות בטיפול תרופתי. זה כמובן אם אתה חבר בקופת חולים כללית. במכבי ובמאוחדת ניתן לפנות לטיפול דרך רופא המשפחה. חבל שתסבול כל כך, אנשים רבים שהיו במצב שלך הצליחו לצאת ממנו על ידי טיפול. אתה צריך להתחזק, לפנות ליעוץ ולצאת מזה. אפשר לחיות שנים טובות וארוכות אחרי ניתוח מעקפים. רק בריאות, נטע כיום יש תרופות מצוינות לטיפול בדכאון.

09/02/2002 | 11:02 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום משה, אני מצטער לשמוע שאתה סובל מדיכאון עמוק כל כך זמן רב כל כך. בימינו יש תרופות רבות נגד דיכאון שהוכחו כיעילות מאוד ותופעות הלוואי שלהן קלות יחסית לתרופות שהיו מקובלות עד לפני 15 השנים האחרונות. הצעד הראשון שבו עליך לנקוט הוא התייעצות עם רופא פסיכיאטר שיתאים לך תרופה נוגדת דיכאון. תרופה זו גם מקנה מרץ ואנרגייה וגם מפחיתה את עצמת המחשבות הרעות. עם זאת, דרושה סבלנות, כי התרופה מתחילה להשפיע לאחר 2-6 שבועות, אם כי לאחרונה פותחו מספר תרופות שמשפיעות קצת יותר מהר וייתכן שיהיה צורך בהחלפת התרופה אם אינה מתאימה. אני גם משער שבעיה שנמשכת 5 שנים יצרה כל מיני בעיות נוספות שאינן ניתנות לטיפול תרופתי בלבד ודורשות שיקום והתארגנות מחדש. לכן אני מציע שתבקש מהפסיכיאטר להפנות אותך לשיחות אצל איש מקצוע מתאים שיעזור לך להשתקם ולהתארגן לאחר השפעת הטיפול התרופתי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

10/02/2002 | 15:53 | מאת: סיגל

אחר צהריים טובים לך! שמי סיגל ואני בת 25 אנני יודעת בן כמה אתה ואנני יודעת אם תרצה לשמוע מבחורה צעירה כמוני הכוונה ניסתי לייצור עימך קשר טלפוני אין לי מענה אני מקווה שאצלך הכל בסדר אך אני ימשך לנסות בתקוה שתענה לי אני לא פסיכולוגית מקצועית אבל אני שריתי בדיכאון עמוק לתקופה מספיק ארוכה אומנם לא 5 שנים זה המון המון זמן אבל זה די הספיק לי כדי להבין וכמובן לנסות לתת טיפים אני חושבת שהדכאון שלך מצריך טיפה עזרה רפואית מקצעוית כאן לא יוכלו לענות לך כך באוויר מאחר והם צריכים את הרקע היותר מעמיק וההיסטורי שלך שהביא אותך למצבך הנוכחי כל מה שהם יגידו זה שתפנה למשהו מקצועי אך חשוב לדעת שאחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר תלויים אך ורק בך אם תחליט שנמאס לך לבזבז את חייך בצורה כזאת תרים ת עצמך ותתחיל לצעוד כמו תינוק שהתחיל את צעדיו הראשונים עלייך להכריח את עצמך לקום מהמיטה. עכשיו התקשרתי לביתך ומשהו ענה לי לטלפון ואמרו לי שאתה נמצא בעבודה קבל צל"ש זוהי כבר התחלה טובה להמשך יש לי המון מה להגיד לך ולייעץ לך אבל זאת אני ימשיך לבר איתך בטלפון מבטיחה. ביי בנתיים ונשתמע.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית