שאלה לד"ר (לא משנה איזה)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/02/2002 | 01:14 | מאת: HERA

שלום, איפה אפשר לעשות איבחון לליקויי למידה ו/או הפרעות קשב וריכוז למבוגרים? ב"ניצן" לא ידעו לתת על-כך תשובה. תודה.

06/02/2002 | 01:33 | מאת: ויוי

הרה לה לפני 3 שנים כשיניב היה בן 23 (כלומר מבוגר ולא ילד) עבר בניצן בת'א מיבחנים אוזה ניקרא "איבחונים דידקטיים ". נידמה לי שאת ההפניה נתנה לנו הרופאה הפסיכאטרית "בשרות הבריאות העיר" לאחר רצינו לברר אם יוכל לעמוד בלמוד חומר . תצלצלי לשם ותאמרי שאת רוצה לברר את "תפקודיך לאור הקשיים בעבר"ושזה מאד דחוף,ושאת יכולה להביא גם אישור מהפסיכאטר על מצבך . . זה עולה סכום כסף לא מבוטל קובעים לך תור רק בעוד כמה חודשים ויש אפשרות לבחור בין האיבחונים השונים שרוצים לפי הצורך. מקווה שתצליחי. שלך ויוי. ויש להם גם שלוחה בירושלים גם לשם את יכולה לברר. ושתדעי ,,,שהם לא הכי מדייקים....

06/02/2002 | 01:48 | מאת: HERA

תודה יקירה. אני חושבת שהמשפט האחרון שכתבת מהווה נורת אזהרה אדומה במיוחד... עד היום אני לא יודעת אם אני סתם טיפשה, או באמת סובלת מהפרעת קשב וריכוז... ככה שחשוב לי לשהאבחון יהיה מדוייק ככל האפשר... במקרה הזה לכסף אין כל-כך חשיבות... יש דברים יותר חשובים מכסף. טוב, אם לא תהיה אפשרות אחרת, אני אפנה לשם.

06/02/2002 | 01:38 | מאת: ליבי

הרה בירושלים יש מקום שנקרא "מכון מטרה" שמתמחה באבחון הפרעות קשב וריכוז נמצא ברח' רמב"ן 11

06/02/2002 | 01:52 | מאת: HERA

גם למבוגרים?

06/02/2002 | 07:03 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, יש פסיכולוגים חינוכיים שמתמחים בכך. אם מדובר באזור חדרה או נתניה, ניתן לקבל הפנייה ממני, באמצעות פנייה למייל האישי. לאזורים אחרים - ראו ב"דפי זהב". חוץ מזה, יש ברשויות רבות שירות כזה, שהוא כאילו"פרטי", דהיינו בתשלום שמגיע לכ 1200 ש"ח, במסגרת השירות הפסיכולוגי (למשל: לכאלו שהם אחרי צבא, ורוצים להרשם למוסד אקדמי תוך קבלת הקלות, ומתן הנחיות לדרכי ההוראה). כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

06/02/2002 | 07:17 | מאת: נטע

הרה, יש לי בשבילך מישהי טובה באיזור השפלה. אם תרצי - אשלח לך פרטים לאימייל.

06/02/2002 | 16:44 | מאת: HERA

יוסי תודה... אני נמצאת קצת הרבה יותר דרומה...

06/02/2002 | 07:54 | מאת: רוית ניסן

הרה שלום. אני לא ד"ר- אבל בכ"ז- בפתח תקוה קיימת מרפאה לנושא, מנוהלת ע"י ד"ר איריס מנור. טל: 9331927 . לחברי קופ"ח כללית- ע"ח הקופה. בהצלחה. רוית.

06/02/2002 | 16:25 | מאת: HERA

פתח תקווה זה דווקא טוב לי. אבל אני לא חברת קופ"ח כללית... טוב, אני אתקשר לברר אם הם עושים גם אבחונים פרטיים.

06/02/2002 | 08:45 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

ביחידה להכוון תעסוקתי של אוניברסיטת ת"א.

06/02/2002 | 16:26 | מאת: HERA

.

06/02/2002 | 08:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

הרה שלום בניצ"ן עורכים אבחונים גם למבוגרים. נסי לברר בסניף אחר שלהם. בנוסף יש גורמים פרטיים רבים שעורכים אבחונים כאלה. עם זאת, אני לא בטוח שתקבלי בהכרח תשובה לשאלתך. יתכן למשל שסבלת מהפרעת קשב בילדותך ושהיום את חווה תגובות משניות למה שהיה אז. ילד עם הפרעות קשב חווה את העולם בצורה שונה ומתפתח בהתאם. יתכן שבעית הקשב תפחת, תעלם או תשתנה עם השנים אבל שסגנון ההתמודדות עם העולם ישאר כפי שהוא. אינני רואה נזק באבחון, אולי יעלה אפילו משהו משמעותי. אבל את הפתרון אני בספק שתמצאי באבחון. אני מעריך שבמסגרת הטיפול בו היית/נמצאת/תהיי ניתן להגיע למסקנות טובות לא פחות ללא אבחון. לכן שיפור הדימוי העצמי וההתמודדות עם החיים ניתן לעשות במסגרת הטיפול גם ללא אבחון פורמלי. ה"ידיעה" היא פעמים רבות אשליה, ופעמים רבות ניתן להגיע אליה גם בלי דו"ח כתוב שחור על גבי לבן. נראה לי שאת האישור שאת לא טפשה (כפי שכתבת) את צריכה לקבל מבפנים ולא מבחוץ. בברכה ד"ר אורן קפלן

06/02/2002 | 08:57 | מאת: ד"ר אורן קפלן

הכחול נעלם. וחזר.

06/02/2002 | 16:31 | מאת: HERA

תודה. במסגרת הטיפול האחרון, עלתה האפשרות של אבחון, מכיוון שהפסיכו' בעצמה לא היתה בטוחה אם יש או אין בעיה של הפרעת קשב. עד היום אני לא מסוגלת לשבת יותר מדי זמן... סרטים, לדוגמא (בלי פרסומות) משגעים אותי, גם אם אני נהנית מהעלילה... יכול להיות שזו תוצאה של הפרעת קשב בילדות? גם בקורס מסויים שלקחתי, שבו נעשתה הפסקה אחרי קצת יותר משעה, באיזשהו שלב איבדתי את הריכוז, ולא הבנתי כלום ממה שמלמדים, למרות שהנושא קרוב מאוד ללבי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית