צרות בעבודה- איך מתמודדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/02/2002 | 19:50 | מאת: צפיה

שלום רב יש לי בעיה בעבודה השותפה שלי למשמרת אני בראשונה והיא בשניה .היא עובדת ותיקה שעושה צרות מקצועית לכולם. נטפלת אלי מיום שהגעתי לעבודה, אומרים לי היא מקנאה בך שאת טובה בעבודה ככה עברו חמש שנים ארוכות. בזמן האחרון אני לא שמה לב לדיבורים שלה אבל אני לא יכולה לסבול את ההתנהגות שלה כלפי אני אוהבת שלום ושלווה אבל תמיד היא מוצאת משהו לטפול עלי ומספרת לכל מי שרוצה לשמוע עלי אני פוחדת שיגידו שאין עשן בלי אש ויאמינו לה זמ ממש מחבל בחיים שלי. מה לעשות ואיך לצאת ממצב זה? אנא תנו לי עצות איך להתמודד איתה תודה מראש

05/02/2002 | 22:25 | מאת: adi

צפיה, נסי להעמידה במקומה!!!!! עדי

05/02/2002 | 23:34 | מאת: HERA

שלום, אפשרות אחת היא להמשיך ולהתעלם, למרות שזה מתסכל ואת חוששת מפגיעה בשמך... מי שמכיר אותך יודע את האמת; ומי שלא, צריך להתבייש בכך שהוא מבסס דעה על שמועות. אפשרות שניה היא לנסות ולדבר איתה על כל מה שקורה בחמש שנים האחרונות. בהצלחה, הרה.

06/02/2002 | 00:59 | מאת: ויוי

היי ציפיה אני מבינה ש5 שנים זה איום ונורא להיות בכזה לחץ,,איך החזקת מעמד. את צריכה להחליט בדחיפות ,,לדבר איתה ,,פנים אל פנים לבד,בכדי לברר מדוע היא עושה זאת , ולומר לה שתפסיק זאת כי זה מאד מפריע לך. אם היא תכחיש,,,תוכלי לזמן פגישת בירור איתה ביחד עם הבוס שלכן. לפחות אחרי זה יהיה לך שקט. אם את חושבת שתוכלי לעשות זאת , תתכנני הכל ותלכי מוכנה. ויוי.

06/02/2002 | 01:28 | מאת: נזבורה

היי צפיה, ראשית כל - בכל מקום עבודה יש מין "כבשה שחורה" כזאת שמקלקלת הכל. ולרוע המזל, לא פעם דווקא ה"כבשה השחורה" היא בעלת עמדה גבוהה ואי-אפשר לעשות הרבה בנידון. מה שאת יכולה לעשות הוא קודם כל להוכיח את עצמך - להמשיך לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר, ובד בבד גם לשמור על יחסי אנוש טובים עם הצוות ועם הממונים - זה חשוב!!!!!!!! שכולם יראו מה את שווה מכל הבחינות, ואז אותה עובדת בעייתית לא תוכל להזיק לך. סוף סוף הכח שלה הוא לא בלתי מוגבל! ומעבר לזה כמובן שאת יכולה לשוחח עם הממונים עלייך ולהסביר להם את המצב. אני מקווה שאפשר לדבר איתם, שהם יודעים להקשיב ובעלי כושר שיפוט טוב. בהצלחה! נזבורה

06/02/2002 | 07:17 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, שיחה עם הממונה, היא פתרון טוב לתחושות חוסר נוחות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

06/02/2002 | 14:30 | מאת: רונית

ראשית אני נוהגת לקחת דברים בפרופורציות, התעמלות, יוגה, תחביבים ותחומי התעניינות עוזרים לי, שנית גם במקום עבודתי יש מישהי שנהנת ללכלך על אחרים, לכן גם סביר להניח שכולם סובלים ממנה וגם רובנו לא מתייחסים אליה. מה דעתך לשוחח עם הבוס או הבוסית כדי לקבל ממנה פידבייק בעניין?

06/02/2002 | 14:30 | מאת: רונית

ראשית אני נוהגת לקחת דברים בפרופורציות, התעמלות, יוגה, תחביבים ותחומי התעניינות עוזרים לי, שנית גם במקום עבודתי יש מישהי שנהנת ללכלך על אחרים, לכן גם סביר להניח שכולם סובלים ממנה וגם רובנו לא מתייחסים אליה. מה דעתך לשוחח עם הבוס או הבוסית כדי לקבל ממנה פידבייק בעניין?

06/02/2002 | 14:30 | מאת: רונית

ראשית אני נוהגת לקחת דברים בפרופורציות, התעמלות, יוגה, תחביבים ותחומי התעניינות עוזרים לי, שנית גם במקום עבודתי יש מישהי שנהנת ללכלך על אחרים, לכן גם סביר להניח שכולם סובלים ממנה וגם רובנו לא מתייחסים אליה. מה דעתך לשוחח עם הבוס או הבוסית כדי לקבל ממנה פידבייק בעניין?

06/02/2002 | 14:30 | מאת: רונית

ראשית אני נוהגת לקחת דברים בפרופורציות, התעמלות, יוגה, תחביבים ותחומי התעניינות עוזרים לי, שנית גם במקום עבודתי יש מישהי שנהנת ללכלך על אחרים, לכן גם סביר להניח שכולם סובלים ממנה וגם רובנו לא מתייחסים אליה. מה דעתך לשוחח עם הבוס או הבוסית כדי לקבל ממנה פידבייק בעניין?

06/02/2002 | 21:31 | מאת: צפיה

לכל המשיבים לי תודה כן הלכתי כבר למנהל כוח אדם שמכיר אותה כבר 30 שנה והוא אמר לי אף אחד לא שם לב אליה וגם את אל תשימי לב אליה אבל לו קל לדבר כי הוא לא במעמד של עובד שמישהוא מתנכל לו בכלל אני חושבת שאני לא רואה מוצא וכואב לי מאד תודה רבה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית