חרדת קהל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/02/2002 | 15:44 | מאת: טלי

שלום, מזה מספר שנים אני סובלת מחרדת קהל ולעיתים חרדת דיבור לצערי אני גם סובלת מתגובות לחץ שונות שאני מנסה נורא להילחם ולהסתיר,כמדומני מדובר בתסמונת פוסט טראמתית לפחות בחלק מן הענין... טופלתי ע"י פסיכולוג קליני וע"י פסיכוטראפיסטית בעבר ותודה לאל דברים נסגרו נפשית הבעיה שגופנית עדיין לא השתחררתי כניראה... מה עושים? האים היפנוזה יכולה לעזור? HELP תודה - טלי

05/02/2002 | 16:54 | מאת: ליאת (סטודנטית לפסיכולוגיה )

היי טלי, מה הכוונה שהדברים לא נסגרו גופנית, את יכולה לפרט ? ממה לא השתחררת בדיוק ? אשמח לתת תגובה בנושא שלך ליאת

07/02/2002 | 07:43 | מאת: טלי

הי ליאת, בילדותי עברתי טראומה שנמשכה מספר שנים ...תודה לאל והענין סגור אצלי... אבל הדימוי העצמי נשאר על הפנים, ומעבר לכך תגובות גופניות כמו סתם לחץ, חרדה, הסמקה, תחושת בהלה, אפילן נאלצתי לעזוב את לימודיי האקדמים כי פשוט לא עמדתי בלחצים היום יומיים הלכאורה פשוטים...כמו לשבת בכיתה , כמו לדבר בכיתה, להרצות הרצאות פרומטליות וכדו', יש בי בגוף תחושה של התרגשות כמעט תמידית ומאד קשה לתפקד עם זה... עשיתי ביו פידבק לא ממש עזר, ניסיתי כדורים קלים בליווי פסיכאטר לפני מספר שנים התגובות הגופניות של היו נוראיות הפסיאטר פשוט התייאש בססוף הוא אמר לי שאני לא צריכה כדורים פשוט טיפול טוב כדי לסגור את ענין הטראומה ... ואכן עשיתי טיפול ארוך ואין מה לומר אני במצב הרבה יותר, טוב אז הייתי פשוט גמורה מבחינה של חרדות, לחצות כביש לא יכולתי ...אבל הלחץ הזה כיום פשוט הורג אותי... מה עושים?...

06/02/2002 | 07:22 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, לפעמים הפנוזה יכולה לסייע, וכדאי להפנות שאלה בעניין לד"ר אורן קפלן שמייעץ כאן. אבל, אם לא תלכי לכיוון הזה, עדיין יש הרבה מה להעזר בגישות התנהגותניות של הבאת הגוף להקהייה או העלמות מוחלטת של התופעות שעדיין קיימות אצלך. אם תרצי הכוון, פני למייל האישי עם פרטים יותר ברורים על התופעות שמתרחשות אצלך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית