פרקינסון ושינוי אישיותי?? עזרה!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/02/2002 | 05:29 | מאת: YOPD

אובחנתי בגיל 43 ואני מטופלת זה 7 שנים באגוניסט ( Repinerol (Requip וכן בJumex מזה כשלוש שנים הבחנתי בשינויים מפחידים באישיות שהמכנה המשותף להם - איבוד שליטה עצמית ותיאבון בלתי מסופק. כתוצאה מכך עליתי 25 ק"ג בתקופה קצרה יחסית, פיתחתי מעין התמכרות לקניות שכמעט וחיסלה אותי כלכלית והתמכרות למין שכמעט וחיסלה את חיי הנישואין שלי. אני מקבלת כיום Topamax בניסיון לטפל בתנודות מתבי רוח ובהשמנת יתר אבל ללא תוצאות שכן נעשיתי ממש חסרת מצפון ולמרות תמיכה רבה ודאגה של משפחתי אני ממשיכה לזלול בסתר, לפזר כספים ו...... אני זקוקה לעצה, לעזרה - האם יתכן שהתרופות הנוירולוגיות גורמות לכל זה? האם טיפול נפשי יכול לעזור או רק טיפול תרופתי? תודה.

04/02/2002 | 06:37 | מאת: דר' עמי אבני

שלום אכן נשמע לי שאתה זקוק לעזרה יתכן ומדובר בתגובה לתרופות , בהתפתחות של הפרעה בגלל או לא בגלל התרופות או בגלל המחלה או בגלל תגובה נפשית למחלה. כך או כך יש סכוי שתעזר בטפול וחומרת התאור מצדיקה לדעתי נסיון להעזר לסכום אנא פנה לפסיכיאטר להערכה ולטעמי, רצוי שיהיה בקשר עם הנוירולוג המטפל בך לגבי ההמשך בבברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית