אולי זה לא הפורום המתאים אבל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/02/2002 | 15:51 | מאת: אלמונית

יש לי שאלה חשובה: ידיד מאוד טוב שלי חווה תאונת אופנוע לפני כמה שנים. הוא איבד את החברה שלו בתאונה זו. למרות שזו לא היתה אשמתו בכלל הוא מרגיש אשם. בזמן האחרון נראה לי שהמצב שלו יותר קשה כי יש לו התפרצויות בכי והוא לא ישן והוא לא יודע מה לעשות עם עצמו. מה זה אומר? מה יש לו? איך אני יכולה לעזור לו? מודה מראש על התשובות

02/02/2002 | 16:38 | מאת: כוכבית....

היי אלמונית... לפי דעתי הכי חשוב שתקשיבי לו, שפשוט תהיי שם עבורו.... תעבירי לו שאת תמיד איתו ותמיד את מוכנה להקשיב לו.. מקווה שעזרתי. כוכבית

02/02/2002 | 16:43 | מאת: HERA

שבת שלום, זה הפורום המתאים... איך הידיד שלך התנהג עד התקופה האחרונה? עושה רושם שהוא ניסה להדחיק את הטראומה ואת רגשות האשם (שנגיעים בלי קשר לכך שהוא לא היה אשם...), ועכשיו משהו נשבר בתוכו והוא מתמודד שוב עם כל הצער והאשמה... זה אומר, שאת מצידך צריכה להיות שם בשבילו... ואם המצב לא משתפר, כדאי לדבר איתו על טיפול... לזמן יש נטייה משונה למחוק חלק מהזכרונות ולהשאיר אחרים... בטיפול הוא יוכל לשחזר את כל התאונה ולעבד אותה בצורה בריאה, אחרי כל השנים שהכל היה מוסתר בפנים. HERA.

02/02/2002 | 20:13 | מאת: אלמונית

העניין הוא שאני לא יודעת איך להגיע אליו . הוא אומר שהוא לא יכול לדבר על זה כל כך עם אחרים. והכי גרוע שהוא מאשים את עצמו. ניסיתי להגיד לו שזו לא אשמתו אבל זה לא עוזר. מה עוד אפשר לעשות? יש לו סיוטים בלילה ממה שקרה והוא בקושי אוכל

02/02/2002 | 23:19 | מאת: ד"ר אורן קפלן

א. שלום ידידך חווה טראומה כפולה. הוא עבר תאונת דרכים ואיבד את חברתו. המצב שאת מתארת מאפיין מצבים פוסט טראומתיים והיה רצוי להפנות אותו לטיפול פסיכולוגי מתאים. את יכולה לעזור לו בכך שתהיי קרובה ומבינה, אבל לא פחות חשוב בהפנייתו לטיפול. בשנים האחרונות התפתח טיפול חדשני בפוסט טראומה שנקרא EMDR ויתכן שכדאי לנסותו. אני מצרף קישור לכתבה שכתבתי לפני זמן בנושא עבור האתר של דוקטורס, תוכלי לתת לו לקרוא אותה. http://www.psychologia.co.il/emdr.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית