אנקומפרזיס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/01/2002 | 16:31 | מאת: דניאל

בננו בן 6.5,חכם ונבון,סובל מזה כ-3 שנים מבעית אנקומפרזיס (אי שליטה בסוגרים-צואה). נשללה בעיה פיזיולוגית. הילד טופל על ידי פסיכולוג ילדים אך ללא הועיל. אודה לעצה טובה בנושא.

27/01/2002 | 17:02 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דניאל יש אכן לשלול בעיה רפואית ולאחר מכן נחוץ טיפול פסיכולוגי. יש מקרים שנעזרים בתרופות ולכך ניתן להתייעץ עם פסיכיאטר ילדים. אני מציע לפנות לטיפול בשנית שכן לבעיה יש גם השפעות משניות על הדימוי העצמי והיחסים בתוך המשפחה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית