אבודה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/01/2002 | 14:51 | מאת: חיה

אני ממש אבודה, אני שמנה ולא מצליחה לרזות, יש לי בולמוסי אכילה בלתי נשלטים ואני יכולה לאכול את כל מה שיש מסוכר פשוט דרך ממתקים ועד דברים חמוצים וחריפים, בעיקר פחמימות וסוכרים. אני הולכת לדיאטנית אך היא נותנת לי דיאטה ואומרת לי לשמור, נראה לי שהבעיה שלי פסיכולוגית ולא בעיה לדיאטנית. הדבר גורם לי לדכאונות קשים והתקפי בכי בלתי נשלטים. בבקשה תעזרו לי

20/01/2002 | 15:31 | מאת: HERA

חיה, יש היום מרפאות ו/או מחלקות לטיפול בהפרעות אכילה... עושה רושם, שטיפול אצל דיאטנית נחוץ, אבל לא מספיק. אני לא יודעת מהיכן את בארץ, אבל יש מחלקה טובה בתל-השומר. מעבר לכך יש היום עמותות, כגון שחף (עמותה פרטית), שעוסקות רק בתחום של הפרעות אכילה. אני לא זוכרת את המספר, אבל אני מניחה שמאוחר יותר, היום, תהיה פה מישהי שמטופלת בשחף והיא תוכל לתת לך יותר פרטים.

20/01/2002 | 16:40 | מאת: ליאת (סטודנטית לפסיכולוגיה )

חיה צהרים טובים, לפי מכתבך הבנתי שאת מבקרת אצל דיאטנית והטיפול לא ממש עוזר . אולי את צריכה לשוחח עם פסיכולוג/פסיכ' . הרבה פעמים בעיות אכילה נובעות מבעיות נפשיות ניתן למצוא קשר ישיר בניהן. אני יכולה לומר לך ממה שאני יודעת שישנם אנשים שכאשר הם מוטרדים הם אינם אוכלים וההפך .חיה, אם זה מפריע לך ואת מודעת לכך , כדיי לך לנסות לדבר עם פסיכולוג מוסמך או כמו שרשמתי לעיל פסיכ' . מקווה שקצת עזרתי ליאת

20/01/2002 | 23:29 | מאת: ד"ר אורן קפלן

חיה שלום מאחר ואת מודעת לקשר שנוצר אצלך בין האכילה למצב הנפשי, ולהיפך, לתוצאות השליליות של ההשמנה על מצבך הנפשי. כל שנותר כעת הוא לפנות לטיפול. אגב, האם ברור שהאוכל וההשמנה גורמים לדיכאון, או להיפך, שהמצב הנפשי מביא לאכילת היתר כעת? כמובן שלעיתים זה מעגל שקשה למצוא בקלות את קצה החוט שבו. בכל מקרה, פני לייעוץ פסיכולוגי כדי לבדוק מה קורה. התהליך לא יהיה קצר ומהיר, נושא האוכל לוקח בד"כ זמן בכל שיטת טיפול לטווח ארוך, פסיכולוגית או דיאטנית. השילוב ביניהם כמובן רצוי. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית