דיכאון לאחר לידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/11/2000 | 23:28 | מאת: יפה

שלום. מבקשת פרטים לגבי קבוצת תמיכה לנשים שאובחנו כסובלות מדיכאון לאחר לידה. כמו כן מעוניינת לקבל מידע על המחלה ועל התרופות לרפאה. תודה.

30/11/2000 | 13:21 | מאת: רוית ניסן

יפה שלום רב. אני עונה לך על פנייתך, אבל מכיוון קצת שונה מזה ששאלת. בדכאון אחרי לידה מתמקדים לרוב באם הסובלת סבל בל יתואר מהדכאון. חשוב ביותר שאם זו תטופל תרופתית ונפשית בכדי שתוכל להתמודד עם תפקידה כאם. יחד עם זאת אסור לשכוח את התינוק שנולד ואת הקשר הנרקם בתוך הדרמה המתחוללת סביב הדכאון. לעיתים נוטים לחשוב כי הוא כה קטן- עד כי אינו חש את מצבה של אימו. התינוק חש הכל. אין לו את הכלים להביע את תחושותיו כמו השפה שיש לנו בכדי לבטא את עצמנו. יש לו את המבט, שפת הגוף וכד'. חשוב להקשיב גם לו ולתת את הדעת גם לטיב הקשר שנולד לתוך הקושי האמיתי הזה. ואפשר לעזור. בהצלחה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית