מד"ר פלד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/11/2000 | 21:17 | מאת: ד"ר אבי פלד

לחברי הפורום שלום קיבלתי ביקורת על הכתיבה (שגיאות כתיב) להלן הבהרה - עברית לא שפת אם עבודתי כוללת - ניהול מחלקה, הכשרת מתמחים הדרכת סטודנטים - רפואה פסיכולוגיה בית-ספר אחיות - עולים חדשים. ניהול מחקר מסחרי של בית החולים, הדרכת עבודות דוקטוראת ל 5 פרוייקטים של PhD ו MD כתיבת מאמרים בספרות מקצועית והצגה בכינוסים בין לאומיים - בנוסף אני מנהל קליניקה פרטית בחיפה זיכרון ותל-אביב. כדי לעמוד בכל הדרישות אני בד"כ עובד בלחץ מהבוקר עד הלילה כל יום שורה תחתונה - הזמן שאני מצליח להשחיל התייחסות לפורום הוא בד"כ מאוחר או מוקדם תוך כדי עיסוקים נוספים ולפעמים כאשר מאד עייף השרות שאני נותן הוא בהתנדבות - שרות זה אמור לעלות כסף רב - אבל נוכחתי שהתשובות בפורום היו חשובות למספר רב של פונים - אולם לא ניתן לצפות להרבה כאשר לא משלמים - אולי אני טועה כאשר אני מספק שרות חינם - נראה לי שלא מעריכים את השרות (אני גם עונה ומייעץ בטלפון לפונים רבים) אולי זה ישמע שחצני - אבל הפסקת השתתפותי בפורום תוריד את רמתו - אין הרבה פסיכיאטרים ברמה שלי שיתנו יעוץ חינם - מתמחים או מתלמדים ללא ניסיון ישמחו להופיע פה - יש גם המון חוסר מקצועיות בתחום ובקלות הפורום יכל להפוך לעממי מבחינת הרמה

29/11/2000 | 21:31 | מאת: אליאן

דר' פלד אתה צודק ב- 100% ואיתך הסליחה. אך דע שרצונם של האנשים הפונים אליך כאן בפורום בתשובה מהירה נובעת ממצוקה וגם בגלל כל מה שכתבת. אני מקווה שלא תעזוב את הפורום ואכן נדירים האנשים/רופאים אשר עושים את אשר אתה עושה. בכל אופן אני מודה לך על זאת.

29/11/2000 | 22:32 | מאת: קורא קבוע

ד"ר פלד. תשובותיך מהנות ומעניינות, ועבודתך הברוכה מסייעת לגולשים רבים חזק ואמץ!! מגולש קבוע

29/11/2000 | 22:59 | מאת: שגית

ד"ר פלד שלום לצערי יש לאנשים תמיד מה להגיד ולהעיר על כל דבר. לי אישית ולהרבה רבים עזרת מאוד, הייתי ממש במצוקה ולא תמיד יש רופא פסיכיאטר זמין, לא על כל שאלה קטנה רצים לפסיכיאטר, כאן אתה באת לעזרה, בפורום הזה. פעולתך ברוכה הלוואי שיהיו רבים כמוך. אני מעריכה מאוד את זמנך ואת תשומת הלב. תמשיך כך שגית

29/11/2000 | 23:39 | מאת: אמא של...

לשאלתי שם למטה......בבבבבבבבבבבבבקשה.......

30/11/2000 | 06:54 | מאת: אופיר

שימ פס על כולם, אני לקוי למידה ,ואני ליפעמים (תמיד!!),כותב עם שגיאות, מי מעדיף להיתיחס לשגיאות הכתיב מאשר לתוכן,נחשב בעיני אדם קנטרני!!!! אגב,השגיאות כתיב שלך,הם לא ממש חמורות,והתוכן ברורו מאוד....ככה שאם מישהוא מילונן על שגיאות כתיב,זה רק כדי שהוא יוכל ליראות הודעה שלו בפורום,וליזכות ב 15 דקות של תהילה :-) אופיר

30/11/2000 | 08:28 | מאת: אליאן

נכון מאד! שים פס על כולם זו קטנוניות לשמה ואופיר צודק!

30/11/2000 | 11:11 | מאת: מתבוננת מהצד

ד"ר פלד היקר אני עוקבת אחר הדיונים בפורום הזה מזה זמן. אני לא חושבת שהתגובות שקיבלת על טעויות הכתיב היו באמת על טעויות הכתיב. יש לי הרגשה שזה היה ניסיון להעביר אליך מסר כלשהו. הדברים שלך מראים בהחלט על ידע ותבונה רבה בתחום עיסוקך ואכן זה יהיה הפסד אם תעזוב את הפורום. ובכל זאת, משהו בסגנון שאתה מעביר בדבריך הוא, ואני אומר את זה בצורה ישירה, שחצני ומתנשא. אני בטוחה שבנושא התרופות והטיפול הרפואי אתה מבין ואולי הייתי פונה אליך אם הייתי צריכה עזרה בתחום הזה. לעומת זאת, בנושא של פסיכותרפיה שעליו דיברת לא מעט, דרוש לא רק ידע אלא גם רגישות. האופן שאתה מתבטא מפגין חוסר רגישות, אפילו באופן שאתה מבטל את עמיתך לפורום. לכן אם הייתי זקוקה לייעוץ שאינו תרופתי לא הייתי פונה אליך בעדיפות הראשונה. הייתי מעדיפה מישהו שיידע קודם כל להקשיב למה שאומר ולקבל אותי כמו שאני, ורק אח"כ יגיב. בתחום הזה הידע אינו הכל. יש דקויות קטנות של יחסי אנוש והאופן הטוטלי בו אתה מתאר את הטיפול הנפשי מרתיע. טעויות הכתיב נתפסו לדעתי, בטעות, כגישה מזלזלת או לא מכבדת, כיוון שלעיתים בדבריך היו ניואנסים שנשמעו מזלזלים ולא מכבדים. יתכן ותכעס עלי שבכלל העזתי לבקר אותך, אבל אולי אם תחשוב על זה באמת תראה שזה לא מתוך רצון להעליב אלא לתת לך טיפ. אפילו שאתה המומחה כאן ואני סתם מתבוננת. בתקווה להמשיך ולקרוא את תשובותיך בעתיד.

30/11/2000 | 19:12 | מאת: עינת

לד"ר פלד, אין ספק שאתה עושה עבודה מבורכת בפורום זה, והרמה המקצועית בפורום גבוהה ביותר. על כך שלוחה לך תודה. נדמה לי שהתחושה הלא נוחה של הקוראים עלולה להתעורר למקרא התשובות הקצרות: עבורנו מדובר לעתים כמעט בדיני נפשות, או לכל הפחות בעניינים רגישים וכואבים. כאשר אתה חורץ את גורלי בכמה מילים, מבלי לעדן, לרכך, להציג נימה מסוימת של הסתייגות שמלווה את פסיקתך הנחרצת, זה עלול להכאיב. ובכל זאת, תודה שהבהרת את עניין לחץ הזמן שבו אתה שרוי, ותודה שלמרות הכול אינך מתייאש ונוטש.

30/11/2000 | 21:03 | מאת: טלי וינברגר

ד"ר פלד היקר, מזה זמן אנו עובדים יחד בפורום זה. לעיתים דעותינו חלוקות, לעיתים יש השלמה בין תשובותינו. הגולשים, שלמענם אנו כאן, לעיתים אינם יודעים מהי ההשקעה הדרושה מצידנו להיות זמינים ויעילים על אף עיסוקנו הרבים האחרים. למעשה הם גם לא אמורים לדעת. זה לא צריך לעניין אותם. לכן לעיתים הם עשויים לרטון על תשובות מהירות, חדות, או לא מספקות. כל אחד מאיתנו עושה את המיטב, ואני יודעת שגם אתה משקיע לא מעט בעבודתך ההתנדבותית בפורום זה. אולם לעיתים אני מעדיפה לענות על פחות תשובות, ולהתעמק יותר במספר תשובות מצומצם על מנת לתת להם מענה הולם. כעת משהצטרפו ל"ביתנו הקט" אנשי מקצוע נוספים, אפשר עכשיו קצת להירגע מלנסות להתגבר על שצף הפניות, ולענות בניחותא רק לאלו שאנו חשים ששם נוכל להעניק את המיטב. אני סומכת על הגולשים שיידעו להפנות את שאלותיהם לאדם ספציפי אם ירצו בכך, וכך גם נוכל לענות ספציפית לדורשים. אני מברכת על השתתפותך בפורום, ומקווה להמשיך לראות אותך תורם לי ולשאר הגולשים. חזק ואמץ.... בתקווה להמשך שיתוף פעולה, טלי פרידמן

01/12/2000 | 17:59 | מאת: ד"ר אבי פלד

את צודקת פחות תשובות יותר השקעה בכל תשובה מקבל את המלצתך :-) אבל כאשר אני רואה תשובה מאיש מקצוע אחר שאיננה נכונה קשה לי לא להגיב בחריפות אולי ביגלל אחריות איפה שאני עובד התרגלתי להיות האחראי הבלעדי על הכל טעות של איש מקצוע מתחתי ואני מואשם שהוא פעל בחוסר מיקצועיות - שם זאת אחריותי לדאג שמי שלא מיקצועי לא יעבוד בפורום - פשוט קשה לי שאנשים מקבלים מידע מוטעה - איך להתמודד עם זה ? - להתעלם זה חוסר-אכפתיות - יש לך עיצה לקולגה - את עושה רושם שיכולה ליעץ לי הפעם בכל מקרה שבוע הבא אני בכינוס של מחקר מוח - ותהיה הפסקה בהשתתפותי אני מציג שם מימצעים שגילינו לאחרונה אשר מראים כי בסכיזופרניה יש בעיה מיוחדת של תיקשורת עיצבית בין האונה הקידמית והצידית במוח - המימצאים האלו מאפשרים לחשוב איך ניתן ל"תקן" תיקשורת כזאת - כדי שתהיה כמו בבריאים - זה יהיה צעד מרתק לקראת ריפוי אמיתי של סכיזופרניה - מחלה כל כך קשה להת' מתנצל לכל מי שנפגע מתשובותי הקצרות, מתנשאות, וכו -- :-)

01/12/2000 | 15:34 | מאת: שרית מ

ד"ר פלד שלום אני חייבת לציין שיש לי הערכה רבה לפורום ולנוכחות שלך בו אני חושבת שנוכחותך תורמת רבות וחשובה מאוד תמיד יהיו אנשים שישמיצו, ויחפשו פקים, ולא יעריכו, לדעתי עליך להתעלם מאותם בודדים ולהמשיך את דרכך המבורכת והחשובה. ישר כח שרית

02/12/2000 | 18:59 | מאת: אחת מהן

מספיק היה אם היית אומר את הפתיחה שלך, "עברית לא שפת אם", זה היה מסביר הכל, ועם כל הדברים שאתה עושה, ומספיק לעשות , תשמח שיש לך מקום שבו אתה גם יכול ללמוד קצת עברית לא?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית