אנורקסיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/11/2000 | 18:03 | מאת: דפנה

שלום, בת דודתי חולה באנורקסיה.משקלה נמוך מאוד (בסביבות ה-30 קילו) יש היום טיפול מהפכני למצב זה? אף טיפול קונבנצינונאלי לא הועיל

29/11/2000 | 20:17 | מאת: adi

דפנה שלום, שמעתי שיש לקופת חולים מאוחדת טיפול של חונכות. אם היא חברה בקופת חולים זו, כדאי לה לבדוק את זה. עדי

29/11/2000 | 22:32 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יש מחלקה מצויינת בבי"ח תל השומר המטפלת בבעיות אכילה. המצב שאת מתארת מעורר דאגה ואסור להזניח את הטיפול. זה יכול להוביל אפילו למוות. אגב, אני לא בטוח למה את מתכוונת בטיפול "קונבנציונלי" בברכה ד"ר אורן קפלן

29/11/2000 | 23:31 | מאת: טלי וינברגר

דפנה שלום רב, לא ברור מדבריך מהם הטיפולים ה"קונבנציונליים". ישנם מרכזי טיפול פרטיים (כגון שחף בקיבוץ נען ונופית בהוד השרון) שעובדים על פי שיטה שיובאה מקנדה ויש לה אחוזי הצלחה גדולים. השיטה עובדת ברובה על פי עקרונותיה של פגי קלוד=פייר (מחברת הספר "השפה הסודית של הפרעות אכילה"). זו אחת הגישות היותר חדשניות בארץ. מכיון שמדובר במרכזים פרטיים מדובר גם בעלות גבוהה מאד. גם המחלקות המיועדות לטיפול בהפרעות אכילה (תל-השומר, רמב"ם וכו') נחשבות לטובות ויעילות. מה דעתך? אולי תפרטי יותר על מצבה של בת-הדודה? בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית