התקף חרדה- דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/01/2002 | 14:31 | מאת: ענת

אני בעבודה וכרגע בהתקף חרדה, הלב דופק בפראות, כל הגוף רועד לי ואני מרגישה שאני עומדת לחטוף התקף לב. מה לעשות חוץ מלקחת כדור הרגעה, בבקשה עזרו לי

15/01/2002 | 15:28 | מאת: מ

היי מה עורר את החרדה? אני מקווה שעכשיו את מרגישה יותר טוב

15/01/2002 | 15:39 | מאת: עוזרת

איזה כדור לקחת?

15/01/2002 | 15:42 | מאת: ענת

למזלי הפעם עברתי את זה ללא כדור הרגעה.

15/01/2002 | 15:44 | מאת: ענת

למזלי הפעם עברתי את זה ללא כדור הרגעה.

15/01/2002 | 15:41 | מאת: ליאת (סטודנטית לפסיכולוגיה)

ענת צהרים טובים, דבר ראשון אני לא יודעת ממש באיזה מצב את ואיך בדיוק מתבטא אצלך התקף החרדה, (חוץ מהפרטים שכתבת). אני לא בדיוק יכולה להחליט לגביך אם לקחת את כדור ההרגעה או לא כי אני לא חושבת שזה מסמכותי. אני כן יכולה לנסות להרגיע אותך כמו שאני מרגיע את עצמי . קודם כל אם את בעבודה אז אולי תצאי להפסקה , תחפשי מקום שקט או שתדברי אם מישהו שבאמת מרגיע אותך. גם אני סובלת מהתקיפי חרדה אבל למדתי להתגבר על זה בכל מיני דרכים במשך הזמן. במהלך לימודי עשיתי קורס של "תרפייה בבני אדם בעזרת בעלי חיים" , קורס שעזר לי מאוד באופן אישי, זה מדהים איך אדם יכול לחזור לשלוותו לאחר חיבוק או ליטוף של בעל חי . אם את אוהבת ומתחברת לבעל חיים אולי כדי שתנסי . בכל אופן אני מקווה שאת כבר אחרי ההתקף מקווה שקצת עזרתי שלך ליאת

15/01/2002 | 16:06 | מאת: עוזרת

מתוך ניסיון זוהי חתונה קתולית.מה גם שההתקף מגיע תמיד מחוץ לבית הנחשב בדרך כלל למקום בטוח.יש לקחת "קסנגיס"באופן שוטף כדי לשמור על רמה מסוימת של חומר מרגיע -בדם.דבר שימנע הופעת התקפים נוספים.

15/01/2002 | 19:57 | מאת: ברכה

שלום מציעה לך לשכב על השטיח במשרד( אם יש שטיח), לעצום עיניים ולדמיין שאת במקום שאת מאוד אוהבת,.............. לנסות לדמיין את ריח הצמחיה באותו איזור, ריח המים, וכו, מה שנקרא דמיון מודרך. חפשי ספר בנושא זה, כל פעם כשזה קורה לך- העזרי בספר, או בקלטות המתאימות לנושא. כל טוב ברכה

15/01/2002 | 20:43 | מאת: "אור

יש דברים שלא לומדים באונברסיטטה.....

16/01/2002 | 00:03 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ענת שלום אינני יודע אם התופעה מוכרת לך גם מהעבר. אני מתאר לעצמי שלגבי ההתקף הנוכחי זה כבר מאוחר מדי, אבל כדי לפנות לטיפול בעניין כדי שתוכלי להתמודד בעתיד בצורה יותר טובה ופחות דחופה עם החרדה. בברכה ד"ר אורן קפלן

16/01/2002 | 07:43 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, סיוע מיידי מייצרים ע"י שילוב של: נשימות ארוכות, התרחקות ממקום הארוע המעורר, פעילות ספורטיבית כלשהי, עיסוי אזור הלב, ומשהו טעים בפה. אם ארועים כאלו חוזרים ונשנים, ואם אין בעייה רפואית ידועה, מוטב להסתייע בפסיכולוג, וללא שהות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית