אני מתפרקת!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/01/2002 | 13:55 | מאת: מ.ר

שלום אני סובלת מחרדות, הדבר לא ידוע במקום עבודתי. דבר שמאלץ אותי להתעמת עם החרדות הכי קשות שלי לנגד עינהם של מעסיקי ועמיתיי למשרד. שאלה נוספת לאנשי המקצוע, מזה כמה שבועות אני חולמת ברציפות חלומות רעים, אני בד"כ מתעוררת באמצע או בסיומו של החלום, כאילו כל הפחדים שלי מתממשים בחלום, דברים שקרו בעבר הרחוק מתקיימים בחלומות וגם יש חלומות ממש מוזרים שבהם יש חילופי תפקידים בין אנשים שונים בחיי. לדוגמא חלמתי שאחד מהבחורים שיצאתי איתם (ואהבתי מאוד) הוא הבוס שלי (אני ממש רואה את המשרד שלי בחלום) ואני בכלל מישהי אחרת , דמות אחרת.לא מישהי שמוכרת לי. אני מרגישה שמשהו במבנה האישיותי שלי מתפרק ואני לא יודעת מה לעשות.. הצילו!!!

13/01/2002 | 14:34 | מאת: דר' עמי אבני

מ.ר. שלום אם המצב כזה אנא פני ליעוץ קרוב לודאי שניתו יהיה לעזור לך ספק אם תתפרקי אבל חבל לחיות כך בברכה עמי

29/01/2002 | 18:49 | מאת: אבי

םיביכרת תעילב י"ע תוירירה לש ןוסיחה תכרעמ תלעפה םתקרזה םוקמב םיביכרתה בור .םיביכרת תרזעב תוקבדמ תולחמב םיגולוימדיפאה םימחלנ תובר םינש ךשמב לש הקלח לע השעמל םירתוומ ךכב .םדב םינדגונ םירצונ ךכ ל הבוגתכו הקרזהב םינתינ תכרעמ .ןתשהו ןימה יכרדבו המישנה יכרדב ,יעמב רמולכ ,תוירירה לש תינוסיחה תכרעמה ןפואל רשאב קיפסמ עדי רסוחמ בורל ,החנזוה ףוגב םינדגונה ללכמ 70%-כ תרצימה ,וז .הדוקפית ןה רשאב הלא תוכרעמ ךרד ונפוגל םישלופ תולחמה ימרוג םימזינגרואורקימה בור ,השעמל "ירוחא ךוליהב" וא ינימ עגמב םג ךא ,ריואהו ןוזמה םע רקיעב ,הביבסל תוצורפה םיכרדה ,ךכ םא .(רועה תעיצפ ךות איה ףוגל םימזינגרואורקימ תרידחל תפסונה ךרדה) .ןתשה יכרדב תחא .תוירירה לש ןוסיחה תכרעמב הליחת םילקתנ ונפוגל םישלופה םימזינגרואורקימה בור אוה יעמב תוירירה לש ןוסיחה תכרעמ תא תורגל ןווכמה ביכרתל תומסרופמה תואמגודה יח ןז השעמל וניה הז ביכרת .העילבב ןבומכ ןתינש ,םידלי קותיש דגנ ןיבייס ביכרת .(וילופ) םידליה קותיש ףיגנ לש שלחומ םיסדנוהמ וא םישלחומ םייח םיביכרת ידי לע תינוסיח הבוגת רוציל םיסנמ ,םויכ םירקחמב ,ץיוושב הנורחאל קוושמ ערילוח דגנ הז גוסמ ביכרת .הלחמל םורגל םילגוסמ םניאש ,תיטנג .דיאופייט דגנ ביכרת ב"הראב ץפוה םינש שמחכ ינפלו ,תונוש תופסות םע דחיב םינגיטנאב תשמתשמ העילבב ןתמל םיביכרת רוציל תפסונ הטיש .ףיגנל תינוסיחה הבוגתה תאו םייעמב םתודירש תא תרפשמה ןגמ תבכשב םיפוצמ םיטחמב ךרוצ ןיא רשאב ,םיקרזומה לע לודג ןורתי שי הפה ךרד םינתינה םיביכרתל דגנ םיביכרת 15 לש חותיפ עצבמ לע 1992-ב זירכה ם"ואה .דואמ הלק הליטנהו םיקרזמו רפסמ םימרענ הלא םיביכרת חותיפל םירקוחה לש םכרדב .העילבב ונתניש תוקבדמ תולחמ יוריגל ואיבה אלו םהלש תוינגיטנאהמ קלח ודביא ,רבעב וחתופש םישלחומ םיביכרת :םיישק ומכ ,ףוגה לש תופסונ הנגה תוכרעמב םילקתנ םה ךדיאמ ;תינוסיחה תכרעמה לש קיפסמ ךות המלענו השלח התיה איה ,תינוסיח הבוגת הרצונשכ םיתיעל .הביקה תוצמוחו םימיזנא םינתינש םיביכרת חותיפל ץמאמה בור תינפהל ומרג הלא םיישק .הנש דע םישדוח רפסמ םירצונ ,הקרזהב .עלבנ וא קרזומ ביכרתל תינוסיחה הבוגתב יתוהמ לדבה שי .הקרזהב הבוגתכ םירציימ תוירירב םיינוסיחה םיאתה .םדה םרזב םיאשינה IgG סופיטמ םינדגונ םוקמב דימ שלופה תא םידכולו תירירה חטש לע םישרפומה ,IgA סופיטמ םינדגונ יוריגל .ףוגל הסינכה יכרד תא םידפרמה ,םיטיצופמיל ,םינבל םיאת לש םירבצב אצמנ הלא םינדגונ תריציל חתפמה .(Peyer patches) "ראייפ יאלט" םיארקנ םה ,לשמל יעמב .ןתשהו ןימה ,המישנה ,לוכיעה םירמוח דוכלל םדיקפתש M יאת םיארקנה םיאת םיאצמנ הלא םינבמ לש םידוקדוקב רמוחה תא םיקרפמ הלא םיאת ."ןגיטנא יגיצמ םיאת"ל המינפ םריבעהלו ,יעמב םירבועה ליחתת "רז"כ ההוזמ רמוחה םא .T-ו B גוסמ םיטיצופמילל ונממ םיעטקמ "םיגיצמ"ו טלקנה לולכלו רתוי הפיקמ םג תויהל הלוכי תינוסיחה הבוגתה .IgA גוסמ םיידוחי םינדגונ תריצי ינש םירצונ םש ,ערילוחה קדייחב םוהיזב לשמל ומכ .IgM גוסמ ,םדב םינדגונ תריצי םג תלוכיב אלא ,דבלב םינדגונ תריציב אל ןבומכ דדמית ביכרת לש ותוליעי .םינדגונה יגוס .רזוח םוהיז םע דדומתהל ףוגה :םישלחומ םייח םיביכרת םינגיטנא יאשנב שמתשהל םירקוחה םיננכתמ ,תירירה לש ןוסיחה תבוגת תא תורגל ידכ .םינגיטנאה תא תומגודה תורחא תוידיאופמיל תומקרלו ,"רייאפ יאלט"ל תיעבט םינווכמה תענומ ,ולש תיעבטה הנגהה תכרעמו M יאת ידי לע תולקב טלקנ ,לשמל ערילוחה קדייח הצובק .ותומילאל םימרוגה תא ונממ קלסל שיש ןבומכ ךא .תוצמוחו םימיזנא ידי לע ותסירה םינלערל םידדוקמה םינגה תא קדייחהמ האיצוה ןיול ןוריימ תושארב דנלירמ תטיסרבינואמ ,םיאירב םישנא 200 ללכש יוסינב ןכאו .תונוכתה רתי תא הריאשה ךא ,לושלשל םימרוגש הנגההש אדוול ידכ .לושלשה תועפות ינפמ הנגה 100%-ל איבה ביכרתה לש תחא הנמ ןתמ םיביכרתה ןיב .היזנודניאב שיא 67,000 ףיקמה יוסינ התע םייקתמ בר ןמזל תראשנ םייעמ תולחמ ןהש סיזולגישו דיאופייט דגנ םיביכרת םיללכנ חותיפב םיאצמנה םישלחומה .תוחתפתמ תוצראב תוחיכש :םינגיטנא יאשנכ םימזינגרואורקימ ןתינ תינוסיחה הבוגתה תא רפשל ידכו ,M יאתב בטיה םיטלקנ תולחמה ימרוג לכ אל הבוגת םיררועמ יעבט ןפואבש ,הלנומלסו ערילוח ומכ םימזינגרואורקימל םינגיטנא ריבעהל .תדפצו תלעש ,תמרק ,תחדק ימרוג לש םינג הלנומלסב אטבל תוסנמ רקחמ תוצובק רפסמ .וז ,דמלנ תויחב םימהזמב םייוסינמו הלנומלסב ל"נה םינגה יוטיבב תוחלצה שי התע דע .םילאה םרוגה ינפמ הנגה ונקה הלא םיביכרתש דגנ העילבב ןוסיחל רבעב שמישש קדייחה וניהש ,BCG - ףסונ אשנב םיניינעתמ םירקוחה ,תפחש , Lyme תלחמ דגנכ ,הלאכ םיביכרת תחתפמ ,דנלירמב Medimmune תרבח .תפחש לש םינגיטנא ליכהש BCG קדייחש תוארהל וחילצה םירקוחה .ןתשה יכרד לש םימוהיזו הז יוסינ תואצות .ףאה ךרד ןתמ רחאל ,וז הלחמ דגנ םירבכע ןסיח Lyme תלחמ םרוג ,םדב IgG -ו תוירירב IgA סופיטמ םינדגונ תריציל איבה ביכרתהש רחאמ ,דואמ תודדועמ .תויצרק תציקע ידי לע םדל תורישי רדוח הלחמה םרוגו רחאמ הבושח וז הבוגת .דחאכ םישדוח 18 ךשמב - ןמז ךרואל םינדגונה תדירש איה הלא םייוסינמ תפסונ תדדועמ האצות .םתמרב התדירי התפצנ אל ןוסיחה ןמ ךכ ,אשנה דגנ םג םינדגונ רוציל ףוגה יושע ,םינגיטנא יאשנכ םייח םינגיטנאב שומישב ערילוחה קדייחב םישמתשמל .דבלב תחא םעפ ידוחי ינגיטנא הנבמ לעב אשנב שמתשהל ןתינש 2,000-כ שי הלנומלסה קדייחל תאז תמועלו םייגולורס םינז ינש קר הריחבל שי ,אשנכ .הז קדייח סיסב לע םיביכרת חותיפל תולבגומ יתלב תויורשפא חתופה רחבמ ,םינז :םייתוכאלמ םיאשנ תצמוח תא דורשל חילציש ידכ ,םירמילופב ןגיטנאה תא םינעדמה םיפצמ רחא ירקחמ ןוויכב תונש עצמאב רבכ .(דילוקילג-דיטקלילופ) PLG וניה ץופנה רמוחה .םייעמה ימיזנאו הביקה ןתינ ,ןגיטנא תוליכמה PLG תויושע תולוספקורקימ תרזעבש 'גירדלוא ןו'ג הארה םינומשה .תינוסיח הבוגת רוצילו ,המישנה יכרדבו יעמב תינוסיחה תכרעמה יאתל ןגיטנא ריבעהל םיפסונ םירמוח .םילא ילוק קדייחב םימוהיז דגנ ןוסיחל וז הטיש םינעדמה םיסנמ םויכ הנבמב םימודה םיינמוש םירמוח םהש ,םימוזופיל םניה םינגיטנאל תופיטעכ םישמשמה םירמוח תויושע תופיטעה רשאב ,וז הטישל החלצה םיפוצ םינעדמה .םיאתה ימורקל היצלוספקורקימה תטישב היעבה .תימצע תינוסיח הבוגת םיררועמ םניאש ,םיצופנ םייגולויב םיביכרתה תמועל ,הנטק ןוסיחה תוליעי ןכלו ,M יאת ידי לע טלקנ ןטק קלח קרש ,איה םיסנמ ,M יאת ידי לע םיקיקלחה תטילק תא רפשל ידכ .ףוגב םמצעמ םיברתמש ,םייחה .םיאתה ידי לע ףדעומ העודי אל הביסמש לדוג ,ןורקימ 10-ל 1 ןיב לש םילדגב םרציל וילופה ביכרתב ןויסינה .ןמז ךרואל ןוסיחה תינקה איה תירירה ןוסיחב תירקיעה היעבה ןמז ךרואל ןכה םידמועה ,"ןורכיז יאת" רצייל תלגוסמ וז תכרעמש הארה ,תפחשהו שלחומה יכרד לש תויפיגנ תולחמב ומכ ,םיתעל ךא .םישלופה םע תשדוחמ השיגפב תידיימ םיביגמו םירקוחה ואצמי אל םא וליפא .תורזוח תוקבדה שחרתהל תולולע םידליב םייעמהו המישנה םירצק םינמזל וליפא ,הז גוסמ םיביכרתל תובישח שי ןיידע ,ןוסיחה ןמז תא ךיראהל םיכרד םילייטמ לע ןגהל םייושעש ,תורחא םייעמ תולחמו ערילוח דגנ םיביכרת תמגודכ ,הנשכ לש החירפל תופצ ל שי תואבה םינשה שש ךשמבש ,םיאבנמ םירקוחה .עסמה ןמזל תולשחנ תוצראל .םיקרזמ אלל ןוסיחה לש םוחתב תומדקתהו חותיפב תויריר יביכרת :1 רפסמ הלבט ביכרתה אשנ םרוגה הלחמה תמומ וא שלחומ קדייח ערילוח וירביו ערילוח םישלחומ םיקדייח ;תולוספקורקימ ילוק םילושלש םישלחומ םיקדייח ;תולוספקורקימ הלגיש םילושלש שלחומ קדייח הלנומלס דיאופייט שלחומ ףיגנ ;תולוספקורקימ הזנאולפניאראפ ףיגנ המישנה יכרד םוהיז שלחומ ףיגנ ;תולוספקורקימ תעפשה ףיגנ תעפש הלנומלסב סדנוהמ ביכרת סוקוקוטפרטס תואיר תקלד וילופב ,הלנומלסב סדנוהמ ביכרת תולוספקורקימבו HIV ףיגנ סדייא ונדא ףיגנב סדנוהמ ביכרת תבלכה ףיגנ תבלכ ונדא ףיגנב סדנוהמ ביכרת רב-ןייטשפא ףיגנ סיזואלקונונומ .49-50 'מע ,1994 רבמצד ,7 ןוילג ,סיזתניס .ןתיא ,ילארשי :רוקמ (1994)-ב עיפוהש רמאמ יפ לע ,הנויצ סנ ,יגולויב רקחמל ןוכמה ,ילארשי ןתיא ר"ד SCIENCE 265:1522 זופשאה תודסומב םיציבב שומישל תויחנה המדקה .א ,ימויה טירפתב בושח םוקמ ןהלו יתנוזת ךרע לעב יתוכיא ןוזמ תווהמ םיציב גואדל שי ןוזמב םימוהיז עונמלו חיטבהל ידכ ,רחא רצומ לכב ומכ ,ךא .םיציבב םיתואנה לופיטה יבלש לכל םימרוגה םיקדייח תרבעהל תורשפאה לשב ןוכיס הווהמ םיציבב ןוכנ יתלב שומיש ןטב יבאכ ,תואקה ,םייעמ תקלדל תמרוגה לוכיעה יכרדב הלחמ - "סיזולנומלס"ל :םהיניב הלנומלסה יקדייח לש םינוש םינז םע הלחמה ימרוג .םילושלשו SALMONELLA ENTERITIDIS -ו SALMONELLA TYPHI MURIUM .הציבב אצמיהל םילולעה :"הובג ןוכיסב הצובק"כ תרדגומה היסולכוא ברקב םיציבב שמתשהלו דיפקהל שי םידליו תוקונית ,ןוירהב םישנ ,םילוח ,םינקז .תוטרופמה תויחנהל םאתהב השיכר .ב לולה ףנעל הצעומה ידי לע םירשואמה םיקפסמ קר םיציב תונקל שי .1 .רושיאה תא תוארל שורדלו .קווישל ןורחא ךיראתבו קוושמה םשב תונמוסמ תויהל תובייח םיציבה .2 .תוכלכולמ וא תורובש ,תוקודס םיציב תונקל ןיא .3 .גפ קוושל ןורחא ךיראתש םיציב תונקל ןיא .4 םוי 30 אוהש שומישה ךיראתל סחייתהל ןיא .5 .ררקמ לש םיאנתב קווישל ןורחא ךיראתמ הלבוה .ג םיציב תלבוהל ןוישר לעב בכרב תויהל תבייח דסומל קפסהמ םיציב תלבוה .1 .+ C -20 דע לש הרוטרפמטב גזוממ ןוסחא .ד :לש הרוטרפמטב ררקמל דימ םיציבה תא סינכהל םיבייח חבטמב .1 .(איפקהל ןיא) ,סויסלצ תולעמ + 4 דע (First in first out) ,"אצוי ןושאר סנכנ ןושאר" :ללכה יפל םיציב איצוהל שי .2 .שומישה תעשל ךומס ררקמהמ םיציבה תא איצוהל שי .3 םיציבב לופיט .ה .םיציב ףוטשל רוסא .1 הרוטרפמטב ררקמב ןסחאל ןתינ ,תולשובמ תושק םיציב .2 .ןאיפקהל רוסאו םימי העברא דע סויסלצ תולעמ + 4 דע לש .םייתעשמ רתוי ררקמל ץוחמ תושק תולשובמ םיציב רומשל ןיא .3 "ןוכיס תצובק"ב היסולכואל םיציב לושיב .ו ,םדא לכל שומישל תוחוטבה ןה תושק תולשובמ םיציב .1 .תוכר םיציב תליכאמ ענמת "הובג ןוכיסב הצובק"כ תרדגומה היסולכוא םושרל םאתהב ,םוחב לופיט ורבע אלש תוירט םיציב םישל ןיא ,ןכ ומכ .םילוחל שגומש רחא ןוזמ לכב ,וא תוסיידב וליא תויחנהב :תאבה תויחנהל םאתהב ןיטולחל השק הניאש הציב לוכאל םילוכי םיאירב םישנא .2 ,הסוכמ ילכב תוקד 4 וא דצ לכמ תוקד 3 דע 2 ןגטל שי - תונגוטמ םיציב .א ."ןיע הציב" התיבח ,לשמל .(שורקו שבי) .השק םקרמהש דע לשבל שי - "תולבלובמ" םיציב .ב .םימה תחיתר עגרמ תוקד 5 ךשמב לשבל - הפילק אלל תולשובמ םיציב .ג .םימה תחיתר עגרמ תוקד 7 ךשמב לשבל - ןתפילק םע תוכר םיציב .ד .סויסלצ תולעמ 70 לש הרוטרפמטב השעי (בלח :ומכ) םינוש תונוזמב םיציב לושיב .ה .תוחפל סויסלצ תולעמ 70 לש הרוטרפמטב השעית םיציב םע םינוכתמ תייפא .ו .היקנ רצומהמ אצת ןיכסה .רצומה עצמאל ןיכס תסנכה ידי לע רצומה תקידבו םוח תולעמ 70 לש םוחב לופיט ורבע אלש תוליגר םיציבב שמתשהל רוסא .3 .לשובמ אל ןוזמ תנכהל (רוטסיפ) (גנידופ ,םימרק ,זנוימ) םיציב םיליכמה םירחא תונוזמו םירק םיטלסב .דבלב רטסופמ הציב לזונב שמתשהל שי תורטסופמ םיציבב שמתשהל שי ,םוחב לופיט רבוע וניאש ןוזמ תנכהל הלוכתב ידיימ ןפואב שמתשהל שי ןוטרקה תחיתפ רחאל .ןוטרק ילכבמ .סויסלצ תולעמ 4 לש הרוטרפמטב דימ ררקמב רומשל רתונש המו .תועש 24 לע הלעי אל ררקמב חותפ ןוטרק לש ףדמה ייח ךרוא ררקמב םתנכה םותב דימ וקזחוי תורטסופמ םיציבמ ונכוהש םירצומה לכ .תועש 24 לע הלעי אל םהלש ףדמה דייח ךרואו סויסלצ תולעמ 4 דע - .תולעמ 4 דע לש הרוטרפמטב השעת ולא םירצומ תשגהו תלבוה .4 השגה .ז ,וא לושיבה רחא דימ םיציב שי םהב םימח םילכאמ שיגהל שי .1 רתוי רחואמ שומישל "רק בשמ" ררקמב ,ריהמ ןוניצ דימ תושעל .הנכהה םוימ םימי 4 -ל דע לש :לש הרוטרפמטב םירק םיציב ילכאמ רומשל שי .2 .השגהה דע סויסלצ תולעמ + 4 דע הרוטרפמטב השגהה דע םיציב םע םימח םילכאמ רומשל שי .3 .סויסלצ תולעמ 65 לעמ לש העשמ רתוי רדחה תורוטרפמטב םיציב םע םילכאמ ריאשהל ןיא .4 .םדימשהל ,אלא ,ררקמל השגה םותב םריזחהל ןיא םיציב תוקבא וא תואופק םיציבב שומיש .ח .לושיבל וא היפאל םיציב תקבא וא אופק הציב לזונב שמתשהל ןתינ .1 .לושיבל רקיעב םיבוט םהו רוטספ ךילהת ורבע הלא םירצומ .לישבתה עצמאב סויסלצ תולעמ 70 לש הרוטרפמט חיטבהל שי .ןרציה תוארוה יפל רומשל שי אופק הציב לזונ .2 .שדחמ אפקוהו רשפוהש הציב לזונב שמתשהל רוסא .3 .הרשפהה עגרמ םייתעש ךות רשפוהש הציב לזונב שמתשהל שי .4 ,כ"דב תמשמשו הובג םוחב לופיט םגו רוטספ תרבוע םיציב תקבא .5 םיציב תקבאב שמתשהל העינמ ןיא ,םלוא הייפא תורבועה תוגוע תנכהל סויסלצ תולעמ + 4 דע :ררקמב םירצומה תא םיקיזחמש יאנתב תורחא תורטמל .תועש 24 לע הלעי אל הזכ רצומ לש ףדמה ייח ךרוא .םתנכה רחאל דימ .סויסלצ תולעמ 4 דע לש הרוטרפמטב ררקמב השעת אופק הציב לזונ תרשפה .6 .הרשפהה עגרמ תועש 24 דע - רשפוהש הציבה לזונ תא רוריקב קיזהל ןתינ .7 ררקמל ץוחמ םייתעש דע קיזחהל רשפא ,ררקמהמ אצוהו רשפוהש הציב לזונ .8 בוקנה ןמזה ךשמב ןהב ושמתשה אלו ,הדימב .רדחה תורוטרפמטב .ןדימשהל שיו ררקמל םריזחהל ןתינ אל ל"גימ תורש תודבעמ םיגדו ןוזמ םימל תוילאיבורקימ תוקידב ןוזמ תוקידב הירטקבורטנא םייליפומרט םיקדייח םייליפוזמ םיקדייח םיקוקוליפטס הלנומלס םימרופילוק םוידירטסולק םישבועו םירמש םיליצבוטקל ילוק.א םיקוקורטנא תיללכ הריפס הירטסיל םימ תוקידב םימרופילוק םישבועו םירמש סנומורייא טיפלוס תיללכ הריפס הזוניגורייא הנומודואספ יתאוצ ילוק ירזחמ הידירטסולק ילוק .א סויורואא סוקוקוליפטס םייתאוצ םיקוקוטפרטס םיטיצימוניטקא םיגדל תוקידב םיליפט - םיגד תולחמ םיקדייח - םיגד תולחמ תעדל ידכש הדבוע תורצ םכל םורגל הלולע ,יוארכ אל הלפוטש הציב Salmonella ) סידיטרטנא הלנומלסה קדייח - תובר ,ןובלחב וא הציבה תפילקב אצמהל לולע ( Entertidis .לוכיעה יכרדב הלחמל םורגלו םישיגרו םילושלישו תואקה ,הובג םוחב הוולמ הלחמה .םינקזו תוקונית רקיעב הל יאנתבו ןמזב ,הרוטרפמטב היולת קדייחה תוחתפתה .הציבה תנסחא :םיציבב שומישו ןוסחא ,הינקב אלו ןכ אל ןכ םיקוושב םיציב תונקל ןיא .תוגזוממ אל תויונחו םיחותפ קוויש תותשרב קר םיציב תונקל שי תוזורא ןה רשאכ תוגזוממ תויונחב וא .הרוגס תימעפ דח הזיראב .ןומיס אלל םיציב תונקל ןיא ןומיס שי הזיראה לעש אדוול שי ,התבותכ ,ןוימה תנחת םש תא ללוכה .קווישל ןורחא ךיראתו םיציבה גוס .תורובש וא תוקודס םיציב תונקל ןיא םיציב ןוסחא אל ןכ הלולע הפיטשה ,םיציב ףוטשל רוסא .הפילקה ךרד םיקדייחה תירדחל םורגל ררקמב קרו ךא םיציבה תא ןסחאל שמתשהל ןתינ .תירוקמה הזיראב יוצרו הלא םיאנתב תונסחואמה םיציבב .הינקה ךיראתמ םוי 30-כ דחי הציבה תא סינכהל םיצורש הרקמב (ןימחב ומכ) ךשוממ לושיבל הפילקה םע ,שומישה ינפל דימ הציבה תא ףוטשל ןתינ תוחתפתהל ןמז קיפסמ היהי אל ךכו .קדייחה ררקמהמ הציבה תא איצוהל .הב שומישל ךומס םיציבב שומיש אל ןכ יאנת יבגל ןוחטיב ןיאש םיציב םיציב וא ,ןהב לופיטהו ןוסחיאה ,תורובש וא תוקודס תיבב ואצמנש תנכהל ןהב שמתשהל ןיטולחל רוסא ןיע תציב ,הכר הציב ,זנוימ ,םימרק םיציב םע םישענש םירחא םילכאמ וא שמתשהל ןתינ ולא םיציבב .תולשובמ אל וא (השק הציב) ךשוממ לושיב ירחא קר לופיט ןהב םידבוע םיציבהש םילכאמ .(תויופא תוגוע ,םילישבת) הובג םוחב ל"נה םיאנתה לע הדפקה םיציבב שומיש תרשפאמ .תורוצה לכב ,ולכאנ אלו ולשובש םיציבה תא .ררקמל ריזחהל שי םיציב ןיב עגמ עונמל שי .ולשוב אלש הלאל ולשובש אלש םיציב םיליכמה םילכאמ םתוא ןסחאל שי לושיב ורבע שומישל דע ררקמב .(םימרק ,זנוימ ,סומ) קקוחמה רבד תובייחמש תונקת םסרפ תואירבה דרשמב יצרא ןוזמ תרש םיציב ליבוהלו ןסחאל םיקוושמהו ןוימה תונחת תא ןקוושלו תונמוסמו תורוגס תוזיראב ,גזוממ רדחב .הזיראה םוימ םוי 16 ךות רבדל ימ םע שי תואירבה תכשלל ונפ אנא אשונב תולאש םכל שי םא 14 העבראה בוחר יצרא ןוזמ תורשל וא הבורקה 03-5634834. :ןופלט 64739, דוקימ ,א"ת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית