פחד קהל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/01/2002 | 18:03 | מאת: אורן בורקאי

נקודת החולשה העיקרית בעבודתי היא פחד מפני נאום ודיבור בפני קבוצת אנשים, אני נכנס לשיתוק ומעדיף לא להביע את דעתי, אני מודע לבעיה זאת מס' שנים, אך אינני מצליח לפתור אותה בעצמי. אשמח לקבל חו"ד והמלצות לטיפול

12/01/2002 | 23:14 | מאת: HERA

אורן שלום, חרדת קהל מוכרת מאוד. אחת האפשרויות לטיפול היא טיפול התנהגותי, שבו אתה לומד איך להתמודד עם הבעיה בצורה נקודתית. בניגוד לטיפול פסיכודינמי, שבו הבעיה היא הסימפטום, ונדרש חיטוט מעמיק בעבר. HERA.

13/01/2002 | 23:22 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אורן שלום כפי שהרה ציינה רצוי לפנות לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. ניתן לשלב בו גם היפנוזה. במידה ומדובר בבעיה ממוקדת הטיפול בד"כ קצר. בנוסף, יש סדנאות המתמקדות בנושא. בברכה ד"ר אורן קפלן

14/01/2002 | 19:04 | מאת: אורן בורקאי

ד"ר אורן קפלן שלום, ראשית תודה על ההתיחסות. שנית האם תוכל לתת לי שמות מוסדות הנותנים טיפול/סדנאות בבעיה מסוג זה? תודה מראש,

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית