פסיכולוג חייב בהפנייה מפסיכיאטר???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/01/2002 | 00:26 | מאת: שירלי

שלום לכולם אשמח מאד לקבל חוות דעת מוסמכת : אני רוצה ללכת לטיפול פסיכולוגי . התקשרתי לקופת חולים ( פרטי קצת יקר מדי)ואמרו לי שאינ צריכה להגגיע קודם כל לרופא למשל רופא משפחה ממנו לקבל הפנייה לפסיכיאטר וממנו הפניה לפסיכולוג. נראה לי מעבר לבירוקרטיה המוגזמת שיש כאן גם חשיפה מוגזמת שלי למערכות שונות ( למה הרופא שלי למשל צריך לדעת שאני רוצה פסיכולוג?) וכן שאלה עקרונית: האם ב"דרך" לפסיכולוג יש לי " תיק" בפסיכיאטר מבחינת הרקורד שלי מאיזה שהיא בחחינה שכן הפסיכיאטר נותן את ההפנייה : האם זה נחשב ( אם ישאלו אותי) שהייתי אצל פסיכיאטר? האם יש אופצייה לערער על הבירוקרטיה הזאת ולהגיע ישר לפסיכולוג /ית? תודה .

12/01/2002 | 00:39 | מאת: נטע

היי שירלי, הדרך הקצרה יותר היא לפנות למרפאה לבריאות הנפש באיזור מגוריך. הטיפול ניתן בחינם, את ממלאה טפסים ומקבלת הפניה לפי הצורך לפסיכולוג או פסיכיאטר. הטיפול אמור להעשות בסודיות מלאה. בברכה, נטע

12/01/2002 | 16:42 | מאת: שירלי

צר לי אך במאוחדת זה לא כך: פניתי לאיזור מגוריי ואלה הפנו אותי לרופא משפחה לצורך הפנייה לפסיכיאטר ורק ממנו אוכל לקבל הפנייה לפסיכולוג. האם בקופת חולים אחרת זה אחרת? אשמח לדעת . תודה לך

12/01/2002 | 00:44 | מאת: HERA

שירלי, אני לא יודעת באיזו קופה את חברה, אבל לרוב הקופות יש ספר טלפונים המכיל טלפונים של כל אנשי המקצוע המקושרים אליה. תנסי לחפש פסיכולוג שמתאים לך מבחינה גאוגרפית, תרימי אליו טלפון, ותקבלי ממנו את כל התשובות. אני חברה במכבי, והגעתי לפסיכולוגים עצמאית - לא דרך הפניה של רופא כזה או אחר. בכל הקופות - חוץ מכללית - יש השתתפות עצמית בטיפול, שעולה ככל שמס' הפגישות מתקדם. מה גם, שיש הגבלה על מס' פגישות.

12/01/2002 | 11:39 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שירלי שלום אני מנחש שאת שייכת לקופ"ח כללית כי בשאר הקופות הדבר לא נדרש. הסיבה היא בירוקרטית בלבד, כי כך הכללים קובעים. קופות החולים עובדות במודל רפואי שבו רופאים נותנים טיפול וקשה לשנות דפוסי חשיבה. אם חשוב לך לקבל טיפול במסגרת הזו אני ממליץ שלא תלחמי במערכת ותעברי את הפרוצדורה הבירוקרטית הזו. במידה וזה לא נראה לך תוכלי לפנות למרפאה ציבורית אחרת במרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות או בבתי החולים. לצערי, בכל האפשרויות הללו את צפויה לתור המתנה ארוך ובירוקרטיה נוספת. חוק הבריאות מתייחס לפסיכולוגיה כמו לרפואת שיניים: טיפול חרום ניתן ובטווח קצר. למשהו יותר עמוק מטופלים נשלחים לטיפול פרטי או לטיפול ציבורי בתנאים של טיפול פרטי. בברכה ד"ר אורן קפלן

12/01/2002 | 14:57 | מאת: שירלי

תודה אבל: קודם כל מדובר דוקא בקופת חולים מאוחדת ואינני יודעת מה קורה בשאר הקופות . מעבר לכך עדיין לא קיבלתי תשובה ושמח אם כן אקבל לגבי השאלה: האם עצם העובדה שאני מגיעה לפסיכולוג שרך פסיכיאטר כמוהו ( מבחינת הרשומות) כאילו ביקרתי פעם אצל פסיכיאטר כי טכנית כן אבל בפועל רק לשם הפנייה אודה מאד על ההתייחסות תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית