איידס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/01/2002 | 19:26 | מאת: אריאל

בעבר שכבתי מס פעמיים עם נשים אבל עם קונדום אבל מאותו יום אני חושב שנדבקתי באיידס ואני מפחד להבדק

11/01/2002 | 22:28 | מאת: adi

אלון, אפשר להיבדק אנונימית בכל בתי החולים הגדולים. עדיף להיבדק ולדעת שאין כלום, נכון? גם אם יש משהו, אז אפשר לחיות עם הקוקטייל. http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/index&forum_id=1693&cat_id=306 עדי

12/01/2002 | 01:38 | מאת: HERA

זה כמו מילכוד, לא? החשש להיבדק שנובע מהחרדה מהתוצאה...

12/01/2002 | 02:28 | מאת: איתן

אריאל. אני מבין שאתה במלכוד. אבל אתה כנראה שצריך לעשות את זה בכל מיקרה. מכמה סיבות. קודם כל כי אתה יכול לסכן אנשים אחרים ואתה לא היית רוצה שיעשו את זה לך. דבר שני אתה צריך שקט נפשי. אתה בטח משתגע וזה בטח משפיע על כל תחומי החיים שלך. עדיף לך לעשות את זה לטוב ולרע. אם כל הקושי הענק שיש בזה. ככה תוכל ליצב את החיים שלך. אם זה כלום אז החיים שלך יהיו טובים יותר ואם לא אז תוכל להמשיך בחיים שלך אבל בצורה אחרת. בכל מיקרה החיים שלך הם לא חיים בגלל חוסר הידיעה. אז כדאי לעשות משהו בנידון אתה לא חושב???? איתן

12/01/2002 | 11:41 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אריאל שלום לשאלתך, ניתן לגשת לטיפול פסיכולוגי ממוקד גם בנושא הזה. בד"כ הטיפול מהיר מאוד. בסופו של דבר תצטרך לאסוף את האומץ ולעשות את הבדיקה. בכל זאת יהיה לך מעניין לבדוק עם עצמך האם הפחד מהבדיקה עומד לבד או שסביבו יש חרדות או בעיות אחרות/נוספות. בברכה ד"ר אורן קפלן

13/01/2002 | 16:14 | מאת: מישהי

אריאל, גם אני הייתי באותו מצב. שכבתי באופן חד-פעמי ללא קונדום עם גבר מחו"ל, ופחדתי מאד שנדבקתי, למרות שהסיכוי להידבק ממגע מיני חד-פעמי אצל נשים הוא פחות מ-1% ואצל גברים אף נמוך מזה!!! הידעת?.. זמן רב הייתי בחרדה עמוקה מפני הבדיקה, עד שהעזתי, הלכתי למקום שבו התוצאות מתקבלות למחרת (מעבדת רוזנבלט הרח' גורדון בת"א), לקחתי כדורי הרגעה וישנתי עד למחרת בצהריים והלכתי לקבל את תוצאות הבדיקה... - שהיו כמובן תקינות. אם השתמשת תמיד בקונדום אין לך איידס, חד וחלק. מקור החרדה הוא אחר, אבל כך-או-כך, זו הקלה גדולה להיבדק ולדעת שאתה בריא. אז אזור אומץ ועשה זאת... תראה כמה טוב תרגיש אח"כ.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית