נזעי חשמל בילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/11/2000 | 22:34 | מאת: אליאן

האם ידוע על טיפול בנזעי חשמל בילדים ואם כן מהם הקריטריונים לקבלת טיפול זה השאלה היא לגבי ילד סכיזופרן אשר עמיד לתרופות. אני מצטערת אם השאלה נשמעת אכזרית אך אני מיואשת מכל הטיפולים שבני קיבל עד כה

02/12/2000 | 08:17 | מאת: ד"ר אבי פלד

אליאו שלום מעניין איך שניסחת את השאלה באמת גם פסיכיאטרים פונים לטיפול חשמל במקרה של סכיזופרניה רק כאשר הם מאד מתוסכלים. מתוסכלים מחוסר התגובה לטיפול לנוכח הסבל הנורא של המטופל ומשפחתו. התסכול של חוסר יכולת לעזור מביא למחשבה אולי טיפול חשמל יעזור הטיפול בחשמל התגלה כיעיל מאד במקרים של דיכאון בסכיזופרניה התגובה היא פחותה - אבל יש לזכור כי לפעמים יש תגובה לטיפול זה - כיוון שהטיפול לא מזיק - במקרה הגרוע הוא לא יעזור - יש מקום לחשוב עליו - כמובן ליפני-כן יש לבדוק היטב עם כל הניסיונות הטיפוליים האפשריים מוצאו עם את מעונינת להשתתף במחקרים חדשניים שעלולים להביא שיפור לבנך צרי איתי קשר דרך הטלפון שלי בכרטיס האישי (לחיצה על שמי בדף הפורום

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית