היפראקטיביות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/01/2002 | 22:50 | מאת: בת-חן

מהו הבסיס הנוירולוגי למחלה, התרופה הניתנת לכך זה ריטלין- מעכב ספידת דופמין, אז אני משערת שזה קשור לחוסר בדופמין, מה בדיוק קורה שם מבחינה עצבית, כימית? תודה

09/01/2002 | 23:17 | מאת: ד"ר אורן קפלן

בת חן שלום למעשה לא ממש יודעים מה קורה. תיאורית הדופמין שציינת נשמעת מעניינת אבל לא באמת הוכחה עד היום, רק רואים שהטיפול התרופתי עוזר. צריך גם לזכור שמדובר בתופעה רחבת היקף עם שוני רב בין מקרה למקרה כך שלמעשה אין מדובר באותה בעיה זהה אצל כל הסובלים מהיפראקטיביות למרות השם האבחוני הזהה. יש מספר עצום של מחקרים בנושא. תוכלי לנסות לעשות חיפוש באחד ממאגרי המידע הרפואיים או הפסיכולוגיים. בברכה ד"ר אורן קפלן

10/01/2002 | 10:54 | מאת: בת-חן

תודה רבה על תשובתך, מה שאני צריכה לעשות זה לציין שם של מחלה בה ניתן לטפל במתיל-פנידט(ריטלין) ובמקביל לומר מה הבסיס הנוירולוגי לאותה מחלה ואיך התרופה עוזרת, כנראה שבאמת אין שום דבר מוחלט בנושא, השאלה היא האם אני יכולה לומר שנכון להיום חושבים שבמוחם של אנשים בעלי ADHD לא מופק דופאמין במידה מספקת, באזורים העוזרים לנו לשלוט בהתנהגות ולהפעיל יכולת קשב?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית