בעל שעובד עד שעות מאוחרות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/01/2002 | 14:16 | מאת: ענת

בעלי עובד בהייטק , הוא חוזר מהעבודה כל יום בשעות מאוחרות ופשוט נמאס לי!!! יש לי שני ילדים קטנים שאני בקושי זוכה לעזרה ממנו (ד"כ גם אני עובדת במשרה מלאה) הבעיה היא כשאני מבקשת ממנו לצאת מוקדם כל הזמן יש לו פגישות וישיבות, אבל כשהוא רוצה לצאת מוקדם למטרותיו האישיות: משחק כדורגל בטלויזה או שההורים שלו באים לביקור תמיד הוא יכול להגיע מוקדם ??? אני על סף יאוש, אני ממש מרגישה שאני חיה לבד מה לעשות אנא עזרו לי.

09/01/2002 | 10:31 | מאת: שלומי

האם דיברת אתו על הנושא ? זה צריך להיות השלב הראשון. אם תביעי בפניו עד כמה המצב בלתי נסבל ושיבין שזה עלול לעלות לו בחיי הנישואין, אולי זה יזיז לו. בהצלחה

09/01/2002 | 10:37 | מאת: מיכל

הי ענת, מה זה נקרא שעות מאוחרות? הוא לא רואה את הילדים בכלל? רק בסופי שבוע או שמגיע לארוחת ערב? תנסי לחשוב אם המצב הוא זמני, כלומר רק בגלל ההייטק הוא לא בבית או שבעצם תמיד היה כך. האם לפני שהוא עבד בהייטק הוא כן עזר לך? למשל, איך היה כשנולד הילד הראשון? ניסית לדבר איתו על הדברים? על סדרי העדיפויות שלו?

09/01/2002 | 12:51 | מאת: נטע

היי ענת, את יכולה לשוחח איתו ולהציע לו לקבוע יום בשבוע בו תבלו יחד רק אתם או רק שניכם יחד עם הילדים . אפשרי גם חצי יום באמצע השבוע רק שהזמן יהיה קבוע ומוקדש להעשרת הזוגיות שלכם. בהצלחה, נטע

09/01/2002 | 22:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ענת שלום העניין דורש בירור רציני בינכם. השאלה מה קורה בשעות שאתם כן ביחד. האם הקרבה בינכם נשמרה, האם הזוגיות נשחקת בגלל העבודה. עבודה בהי טק גובה שעות ארוכות בעיקר בתקופת המשבר הנוכחית. עם זאת, לעיתים עבודה מאומצת היא תירוץ כדי לא להיות ביחד. חשוב לברר בצורה רצינית וכנה היכן הדברים עומדים ומה הקווים האדומים של כל אחד מכם. אח"כ השנים עוברות ופתאום בני זוג מוצאים עצמם בודדים מאוד, גם כשהם ביחד. במידה ואינכם מגיעים להסכמה אולי יש מקום לפנות למספר פגישות ייעוץ זוגי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית