גמילה מקשר עם בן זוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/01/2002 | 09:27 | מאת: שני

שלום רב, אני בקשר עם מישהו שנתיים. לפני שנה התחיל לנהל הוא רומן עם מישהי אחרת. מאז הוא מתעלל בי פיזית ונפשית. נפרדתי ממנו בעקבות מכלול התנהגותו. לאחר פסקי זמן של חודשיים הוא חוזר אלי כולו נופת צופים ואני נענית לו. לאחר פרק זמן של חודשיים בערך הוא חוזר אליה . הנתק שלו ממני מלווה תמיד בהתעללות פיזית ונפשית שלו אלי כשזו הולכת וגוברת בכל נתק שלו ממני. כל אשר עשיתי כדי שהנתק יהיה סופי , כולל בנית קשרים עם בן זוג נוסף- לא מצליח . אני מאוד רוצה להיגמל ממנו ומקשר זה, שכן אני חרדה לכך שהשלב התוקפני שלו הבא כלפי יכול להוות סכנה לחיי ולקיומי. למקרה שיחזור אלי כולו צפיחית בדבש - אני מבקשת עצה כיצד להיגמל ממנו לחלוטין.

09/01/2002 | 09:50 | מאת: שלומי

לא מובן. אם את כל כך מודעת לכך שהוא לא טוב בשבילך, מדוע את מסכימה לחזור אליו ? התעללות פיזית ???? את רוצה לומר לי שהוא הרים עלייך יד ואת מוכנה להסתכל לכיוון שלו ?? אין לי מלים !!! הוא מגעיל !! מה הסלחנות הזו ??? זה לא משרת את טובתו (אם בכל זאת את רוצה את טובתו). תתלונני במשטרה כדי שיאלצו אותו לעבור טיפול !! תגני על עצמך . אוף כמה שזה מרגיז. תכניסי לך לראש!! הוא אפס אפסים, פחדן שפל שמרים יד על חלשים ממנו. הוא לא שוה את הציפורן הקטנה שלך. הוא צריך טיפול פסיכיאטרי בכדי להתגבר על פחדיו ותסכוליו . את לא רוצה שום קשר עם אחד כזה ! את חושבת שהבהרתי את דעתי ? יום טוב לך ובהצלחה

09/01/2002 | 09:57 | מאת: מיכל

מסכימה עם כל מילה ששלומי אמר. בטוחה שאנשי המקצוע בפורום ייעצו לך אותו דבר. מקווה שתחזיקי מעמד בפעם הבאה שיגיע (אם המשטרה לא תגיע קודם).

09/01/2002 | 11:39 | מאת: שני

שלומי שלום, די הבהרת את עצמך ומכל הכיוונים. תודה וכל טוב, תודה גם לך מיכל שני

09/01/2002 | 11:56 | מאת: שני

שלומי שלום, די הבהרת את עצמך ומכל הכיוונים. תודה וכל טוב, תודה גם לך מיכל שני

09/01/2002 | 23:03 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שני שלום את צריכה לנסות ולהבין קודם מדוע את נמשכת לקשר שבו מתעללים בך. במהלך עניינים טבעי היית מפתחת סלידה כל כך חזקה מבן זוגך ששאלת הגמילה כלל לא היתה עולה. כנראה שיש משהו בקשר הזה שמושך אותך. הבנת העניין לעומק חשובה לא רק כדי לסיים בצורה מוצלחת את הקשר הנוכחי, אלא כדי למנוע סיבוכים בקשריך העתידיים. במידה ואת לא מצליחה בכוחות עצמך יש מקום לפנות לייעוץ פסיכולוגי בנושא. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית