שינוי סטטוס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/01/2002 | 10:02 | מאת: יששכר

שלום, לאחרונה התגרשתי לאחר 15 שנה (מעולם לא בגדתי) והתחלתי לצאת עם נשים. אני מרגיש חזק נפשית אך קיימת בעיה בקשרים החדשים עם נשים שהיא נסיגה בזיקפה במהלך סקס. מבחינה גופנית הכל תקין (ערכתי בדיקות כלליות והורמונליות) ולכן ייתכן שהבעיה היא פסיכולוגית וקשורה בשינוי הסטטוס. מצד אחד אני מרגיש שאני צריך פסק זמן עם נשים ומצד שני אני אוהב נשים ומרגיש שאני רוצה להכיר. קונפליקט זה מבלבל אותי. אשמח לשמוע חוות דעת מומחים. ברצוני לציין שאני מרגיש חזק נפשית ולא עובר כל משבר כתוצאה משינוי הסטטוס וגם מרגיש מאוד נוח עם נשים אחרות. הבעיה היחידה היא הנסיגה בזיקפה. תודה

07/01/2002 | 10:37 | מאת: שלומי

תנסה פורום אין אונות .

07/01/2002 | 12:49 | מאת: יששכר

שלומי, רד מהקו. אתה מפריע.

07/01/2002 | 13:19 | מאת: נטע

יששכר שלום, לא חשובה הכמות אלא האיכות....... אם תיצור קשר רגשי עמוק עם אישה אחת ללא ספק יעלמו בעיותיך המיניות. המין ישתבח. מין אקראי עם נשים רבות - ישאיר אותך לא מסופק.

08/01/2002 | 09:22 | מאת: יששכר

המצב אינו כזה קיצוני ואני לא משתולל. אולם את צודקת בפיתרון וברשותך אאמץ זאת. תודה.

07/01/2002 | 17:27 | מאת: אישה בהתהוות

יששכר, גם אני לאחר פרידה וכאילו לא בא לי........אז לקחתי פסק-זמן ואני עושה לי חיים מגניבים ללא סקס כרגע, אני מיישמת את כל מה שרציתי אי-פעם והחשק שלך והחשק שלי יחזרו כי הם כבר היו כאן. אם אתה לחוץ פנה לפורום מקצועי אבל אם לא......קח פסק זמן, צור לך זמן איכותי, פנק עצמך, תחליט שבמשך חודשיים -שלושה אתה מקדיש רק לעצמך ויוצר את המערכת הכי חשובה עלי אדמות, זו שאתה מקיים עם עצמך ואז ...........צא לדרך: חדש, אנרגטי, ותכיר ותמצא לך אהבה חדשה כי היא קיימת שם רק אם תאמין

08/01/2002 | 09:16 | מאת: יששכר

תודה לך. אני מבין כל מה שכתבת כי זה בדיוק מה שאני מרגיש. בהצלחה גם לך.

07/01/2002 | 19:22 | מאת: אדווה

יששכר, הבעיה שלך ידועה ומוכרת היטב. קוראים לה הסתגלות. כמו בכל שטח אחר, לאחר מספר רב של שנים עם בת זוג אחת (ההרגל עושה את שלו) מתקשים להשתחרר מיד ולהרגיש מספיק קרובים, פתוחים ונינוחים ליצירת קשרים חדשים עם בת זוג לא מוכרת. זה אגב קורה גם לגברים נשואים שבוגדים מהצד. העניין הוא שזה נכון גם בקטע הרגשי ולא רק בקטע הגופני. תן לעצמך זמן להסתגל ולהתרגל לרעיון שאתה חופשי ממחויבויות ובכלל תשנה את הסוייטץ' במוח לניוטרל - יהיה לך מספיק זמן לכיבושים... שיהיה לך בכייף וכל טוב,

08/01/2002 | 09:17 | מאת: יששכר

תודה אדווה. קלעת בול.

07/01/2002 | 22:37 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יששכר שלום הבעיה שאתה מתארת נפוצה מאוד בקרב גברים ובמצבים שונים. בד"כ זה קשור לרמת הריגוש לשני קצוותיו. אנשים שחווים פחות מידי ריגוש בגלל שחיקה ושיגרה עלולים לפתח אין אונות. באותו אופן, אנשים שחווים לחץ מוגבר בעת קיום יחסי המין עלולים להגיב בצורה דומה. לא בהכרח שאתה חווה את הלחץ באופן ממשי, אבל השינוי בסטטוס, כפי שאתה מכנה אותו, יוצר מצב חדש ובלתי מוכר. ראשית, יתכן שהזמן יעשה את שלו ותחזור להרגליך הקודמים באופן טבעי. במידה ולא, תוכל לפנות לייעוץ פסיכולוגי משלושה כיוונים שונים. האחד הוא יעוץ סקסולוגי. השני, טיפול באורינטציה קוגניטיבית ואולי בעזרת היפנוזה כדי להביא לרוגע רב יותר בהקשר של היחסים, והשלישי הוא משהו יותר דינמי, כדי להתייחס לשינוי המשמעותי בחייך (מכל בחינה שהיא) שבוודאי משפיע גם על יחסי המין. מודעות רגשית רבה יותר בהחלט עשויה לעזור. בברכה ד"ר אורן קפלן

08/01/2002 | 09:21 | מאת: יששכר

תודה לך. השינוי בסטטוס הוא באמת הגורם ואני לא במשבר נפשי כך שאני מאמין שהזמן יעשה את שלו. כפי שאתה יכול לראות קיבלתי טיפים מ - 3 נשים מקסימות בפורום ויחד עם הניתוח המדויק שלך אני משוכנע שאחזור לעצמי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית