מחלת אלצהיימר, טיפול אנטיפסיכותי.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/01/2002 | 19:03 | מאת: פ.ש

שלום רב, אבי, בן 86, חולה דמנטישמצבו החמיר לאחרונה, אושפז לאחרונה בגלל שבר באגן ,דימום חזק משלפוחית השתן ועצירת השתן. בגלל אי שקט טופל ברספרידאל יחד עם דופיקר (נגד תופעות לואי). לאחר ריסוק האבן שהייתה הגורם לדימום (בהרדמה כללית קצרה) , בהמשך הטיפול הפך אבי לאלים מאוד בלתי נשלט לחלוטין, לא ישן ולא מגיב לבונדורמין, לוריבן וזריקות פנרגאן. קראתי על התרופות האנטי פסיכוטיות ונראה לי כי שתי התרופות: רספרידל ודופיקר נוגדות ואף מפריעות אחת לשניה, ואולי יש בכך קשר להתנהגותו של אבי. מה דעתכם על כך?מה ניתן לעשות, כי המצב בלתי נסבל. עובר לאישפוז טופל אבי(שמתגורר אצלי) בציפראמיל, דופיקר וממורית(Aricept). תודה מראש, פ.ש.

05/01/2002 | 08:04 | מאת: דר' עמי אבני

פ.ש. לא ממש הבנתי איזה טפול מקבל אביך בגילו ובמצב של מחלה כל הפרעה גופנית וכל טפול תרופתי עלול להוציא אותו מאזון שיכול להתבטא בין השאר באי שקט התקוה - כמעט תמיד עם חלוף ההפרעה הגופנית - המצב הפיך יש לשגיח עליו בזמן זה כדי שלא יזיק לעצמו הפתרון - הורדת תרופות למינימום , אתור הבעיה הגופנית בבסיס וטפול בה בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית