ridazin

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/11/2000 | 21:49 | מאת: mina

לאיזה סוג של הפרעות התנהגותיות מקובל לתת רידזין? בבתי אבות נוהגים באופן גורף לתת תרופה זו ע"מ ליצור מצב של הענות מתמדת לצוות. האם למשרד הבריאות פיקוח על נושא זה? בקרב חלק מהקשישים המקבלים תרופה זו ניתן היה לראות מעין אפקט של "מיסוך" . האם זו תופעת לואי מוכרת?

23/11/2000 | 19:39 | מאת: רחל

אני רוצה להצטרף לסימני השאלה שהתעוררו אצלך. לבד מהאפקט הממסך, רידזין פועל כאגוניסט למערכת הכולינרית. אצל חולי אצהיימר (שהם מרבית הקשישים הסובלים משטיון) זה מחריף את הירידה בזכרון וגורם בלבול. יש תרופה אנטי-דכאונית אחרת, שניתנת כטיפול במצבים רפואיים אחרים (לא פסיכיאטרים) והיא זולה וזמינה - מודל שמה. משום מה פסיכיאטרים, בעיקר הצעירים,ובעיקר בחדרי מיון - נוטים להתחיל עם תותחים כבדים גם כשמדובר בקשישים ללא עבר פסיכיאטרי. כל הנושא של טיפול בקשישים זקוק לרענון יסודי, ולטעמי הנושא של דמנציה לסוגיה שייך לנוירולוגים ולא לפסיכיאטרים. בידידות.

23/11/2000 | 20:10 | מאת: ד"ר אבי פלד

מי שמומחה לטפל בזקנים מבולבלים או פסיכוטים הם פסיכוגריאטרים פסיכוגראטריה היא תת-התמחות של פסיכיאטריה ונויורלוגיה אני מסכים שלא צריך להתחיל עם תותחים כבדים רידאזין תכשיר קצת ישן רספרידאל במינונים קטנטנים (דהיינו 1 מ"ג) התגלה כיעיל ללא תופעות לוואי אצל הרבה מיקרים של בילבול ופסיכוזה על רקע דמנטיה (שיטיון) כמובן יש לתת אותו רק כאשר יש התוויה רפואית לכך ברור שלא נותנים אותו להענות לצוות - זאת לא התוויה רפואית נותנים במיקרים של בילבול קיצוני עם סבל גדול וסיכון למטופל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית