שאלה דחופה לאיש מקצוע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/11/2000 | 17:31 | מאת: שמעון

שלום רב! אני בחר כבן 20.עקב מצבי לא משרת בצבא,לא עובד ולא מועסק. בנוסף אני סובל מהשמנה חמורה(150), וגם את הבעיה הזו אני קושר להפרעות הנפשיות. אני סובל ממחשבות אובססיביות בדרגה הגבוה ביותר, דיכאונות, התקפי חרדה ולחץ,מצבי רוח ועוד בעיות שונות שנלוות. אני מטופל שנים על גבי שנים אצל פסיכיאטרים,פסיכולוגים,ידענים וכמובן שלא פעם הייתי על כדורים. לצערי דבר לא עזר,גם התרופות הרבות שניסיתי לא הועילו. הייתי גם באישפוז יום בשלוותה, ללא הצלחה. הגעתי למצב שהמים הגיעו עד נפש.אני לא חי אלא קיים. קשה מאוד לתפקד, כמעט ובלתי אפשרי. גם לקחת כדור הרגעה לא עוזר. אמרו לי שהכימיה לא משפיע עליי . אני חסר אונים. מאז גיל רך אני מודע לבעיותיי.אבל המצב הולך ומחמיר. נקבעו לי 100 אחוזי נכות,לא סתם! אני ריאלי,יודע שלא תוכלו לרפא אותי מכאן,אבל אודה לכם מאוד אם תוכלו לפחות לכוון אותי במשהו.המצב שלי מאוד קשה ואין במה להאחז. אני שולל מחשבות אובדניות,אני אוהב את החיים.אבל לא יודע איך להתמודד. בתודה מראש, שמעון

20/11/2000 | 23:47 | מאת: יהודית

האם ניסית לדבר עם אישיות רבנית בשם הרב פירר? יו"ר אגודת עזרה ומרפא, או לחילופין, לפנות קצת אל המקורות היהודיים, ולראות אולי הם יכולים לעזור לך?

21/11/2000 | 00:54 | מאת: צופה מהצד

התאור שלך הוא של דבר גורר דבר גורר דבר וכן הלאה לדבריך אין לך בעיות רפואיות כגון סכרת או כל מחלה רגילה אחרת ממש לא נכון להעזר בכדורים כלשהם כאשר אין צורך בהם מובן לי כי ספורט נשמע משהו תמהוני אבל תתפלא והנה גם הד"ר ציין כי הנו עוזור מוכח.

21/11/2000 | 10:49 | מאת: שמעון

יהודית שלום,ותודה על הענותך. אכן לא פניתי לרב פירר, אבל למקורות יהודיים כן. אני מניח תפילין, קורא תהילים,מתפלל 3 פעמים ביום. אני לא אדם דתי, אבל מנסה להתקרב ולהתחזק בעיניין זה. בנוסף פניתי לרב הלפרין מחב"ד הרצליה. ערכתי ברכה באיגרת קודש ואני מחזיק מזה,כלשון העם.יותר מכך אני לא מכיר מקורות שאלים אוכל לפנות ולהעזר,אשמח מאוד אם תועילי בטובך לכוון אותי בתודה, שמעון

21/11/2000 | 00:21 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שמעון נשמע שאכן את שבע טיפולים בתחום הנפש. לא הייתי מתייאש סופית מהתחום מאחר ולעיתים התבגרות יכולה להביא אדם לראות אחרת דברים שקודם נראו לא יעילים. אתה בסך הכל בן 20 ויתכן שכניסה לטיפול כיום תהיה חוויה שונה עבורך. בכל מקרה, מצבך מחייב מעקב טיפולי, ובודאי בנושא ההשמנה שעלול להוות גם גורם סיכון רפואי. אם בכל זאת אתה מיואש מפסיכולוגיה ופסיכיאטריה (וכניראה שאתה לא לחלוטין מיואש כי בכל זאת פנית לפורום הזה) אולי כדאי לבדוק אלטרנטיבות נוספות. מבחינה טיפולית ישנם דרכי עזר אלטרנטיביות, למשל דרך תנועה, אומנות פלסטית או מוסיקה. מאחר ונושא ההשמנה קשור לא פעם לתפיסת גוף אולי דוקא טיפול בתנועה יכול להועיל. ומה לגבי רישום למכון כושר? בעיני זה אחד הטיפולים היעילים ביותר. זה עוזר לדיאטה, זה משפר את מצב הרוח והדיכאונות (זה מוכח) ופותח אפשרויות לקשרים חברתיים. נראה לי שמעון שדרושה כאן יצירתיות ולא להיקבע בהחלטה שכבר ניסית הכל ולכן הכל אבוד מראש. בברכה ד"ר אורן קפלן

21/11/2000 | 06:53 | מאת: ד"ר אבי פלד

מה האבחנה שקבלת?

21/11/2000 | 10:44 | מאת: שמעון

שלום דוקטור פלד ותודה על הענותך. זהו,שלא קיבלתי הבחנה,עד כמה שזה נשמע אבסורדי. בגדול,מדובר במחשבות אובססיביות,אך דבר גורר דבר. אשמח אם תוכל לעזור או שמא לכוון. בתודה, שמעון

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית