נמאס לי!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/12/2001 | 03:39 | מאת: דודי

שלום רב , מעולם לא האמתי בפסיכולוגים אך הייתי מעוניין לתת צאנ'ס ולראות האם באמת ניתן לעזור לי. אני בחור נמוך ורזה (נראה טוב) , אך לא מאיים מבחינה חיצונית .( בן21 ) לפעמים אני מרגיש שאנשים תופסים עליי "טרמפ" ומאיימים עליי רק מפני שאני נראה "חלש" ומרשים לעצמם לאיים באלימות. אני יודע שזה דבר שמראה על חולשה אך לעיתים גם לי יש אגו וגם לי יש את הזכות להגנה עצמית ונמאס כבר המצב הזה , אני כבר אדם בוגר ולא מוכן לספוג כול הזמן בלי להגיב! בכול ההזדמנויות שאימו עליי הרקנתי את ראשי , לא עמדתי על שלי וזאת רק בכדי לא להגיעה למכות. לא הייתי מגדיר את עצמי כפחדן אבל ישנם סיבות רבות ומרובות שאני לא מעוניין להכנס לתיגרות בשלב זה בחיי , אין ספק כי בעתיד העשה הכול ע"מ לעבוד על עצמי ולהתחזק בכדי שאנשים יפסיקו לנצל את המצב. נורא מפריע לי המצב בו אני נמצא, שוב אני יודע שאנשים שמאיימים במכות הם החלשים ! אבל זה עדיין מפריע ! נמאס כבר האיומים , נמאס כבר הפחד! אני מאוד רוצה להשתנות , נמאס לי להיות הקורבן , אבל אני בדרך ללא מוצא! מה כבר אפשר להגיד לי אני לא יודע? אוליי שהם החלשים ? אוליי שאני הוא החזק ? דברים כאלה לא יעזרו לי ! פתרון קסם אין בחיים ! זה אני יודע אבל אשמח לשמוע את חוות דעתך , זה ממש מפריע לי וסה"כ אני בשלב בחיים שאני לא מסוגל לעבוד על עצמי פיסית\קורס הגנה עצמית מסיבות השמורות לי . ( לא פסיכולוגיות:)) , בעתיד אשמח לעשות זאת. כול תגובה תתקבל בברכה , דודי - אחד שכבר נמאס לו!!!

17/12/2001 | 06:43 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, אינך צריך להאמין לפסיכולוגים, אם אינך רוצה. לך וקרא בעצמך, ללא תיווך, מה המרכיבים והגורמים של ביטחון עצמי חלש, וגם נידוי חברתי (כדי להבין מה קורה לך) - ואחר כך: מהם המרכיבים והגורמים של שינוי עמדות אצל הסביבה החברתית, ותהליכי התחבבות ורכישת עמדה חברתית, וגם - צעדים וטכניקות לחיזוק ביטחון עצמי (כדי להבין מה כדאי לך לעשות). אם תרצה סיוע ביישום, או האצת התהליכים - פנה לאיש/ת מקצוע. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

17/12/2001 | 20:49 | מאת: דודי

למעשה לא ציפיתי לתשובות אחרות, אבל ד'ק יוסי אברהם ! על איזה ביטחון עצמי חלש אתה מדבר?! למה אתה חושב שאני עובר נידוי חברתי?! נדמה כיאלו לא קראת את שאלתי כלל , או שמה לא הבנת בכלל מהיא הבעיה. על איזה תהליכי התחבבות? ...... ??????!!!!!!! ממש מאכזב.! לספיר : אני לא נמצא במקומות מועדים לאלימות אך ככלל היו לי בחיים הרבה מיקרים בהם חשתי כי אנשים תופסים עליי "טרמפ" מפני שאני נראה חלש . ובמידה והייתי נראה גבוה יותר וחזק יותר הם לא היו מעיזים להתנהג ולאיים . תודה על התיחסותך, דודי

17/12/2001 | 08:45 | מאת: ספיר

מה הסיבה שאתה חשוף לאלימות ואיומים? אזור מגורים?בעבודה? לפעמים הפתרון לבעיה כזאת היא פשוט להתרחק מאותה סביבה.

17/12/2001 | 16:11 | מאת: HERA

דודי, לא משנה מה המניעים שלך, אבל הדרך שלך היא הדרך הנכונה - אלימות לא פותרת שום דבר!!! אני רואה אנשים אלימים כאנשים חלשים, שמנסים לבטא עליונות ע"י מכות... מה הטעם בזה? להפחיד אחרים? בשביל מה? יש פה הרבה עניין של אגו (עממי, לא פרוידיאני), או אולי חוסר באגו. אתה לא צריך "להאמין" בפסיכולוגים בשביל לתת לעצמך צ'אנס, רק לנסות לפנות לטיפול ולשתף פעולה (כמה שאפשר) עם המטפל/ת. הרצון שלך להפסיק להיות קורבן מהווה מניע משמעותי למדי, ויכול לאפשר לך טיפול מוצלח. אני לא יודעת אם זה אפשרי, אבל אולי יש לך אפשרות לא להגיע למצבים כאלה: לא להסתובב עם או ליד אנשים מסויימים, להסתלק באלגנטיות כשהעניינים מתחילים לצאת משליטה?

17/12/2001 | 22:27 | מאת: איתן

דודי שלום אני מבין אותך. ואתה צודק. מי שלא עומד על שלו מנצלים אותו. לפעמים צריך לעשות רעש. כדי שאנשים יתיחסו אליך. אני לא מתכוון לאלימות. אבל להשתמש בפה שלך. לא לקלל אלה לעמוד על שלך. אבל זה מאוד תלוי איפה ובאיזו סיטואציה אתה נמצא. לא בכל מקום צריך להגיב באותה צורה. ולפעמים גם צריך לוותר על הכבוד והגאווה גם אם אתה צודק. אני לא יכול לפרט פה רשימות של מיקרים. אבל אני חושב שאתה לא צריך לזלזל בפסיכולוגים. נכון שלא כולם טובים. אבל זה כמו שלא כל הרופאים טובים או כל הספרים טובים או כמו בכל תחום אחר. כדאי שתפנה ליעוץ. זה לא כתם וזה לא יוריד מהערך שלך. תברר ותיבדוק קודם למי שאתה פונה. כמו שמבררים על רופא. ותפנה. בהצלחה. איתן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית