בעייה רצינית בנוגע לבטחון עצמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/12/2001 | 22:02 | מאת: יפעת

היי, יש לי בעייה ממנה אני סובלת כבר הרבה שנים.יש לי הערכה עצמית נמוכה ואני סובלת מחרדות.מאז שהתחלתי לשרת בצבא אני מרגישה את עצמי הרבה יותר פתוחה ומלאה בשמחת חיים ולפעמים נוחת עליי שוב חוסר בטחון ואני מרגישה משותקת עד כדי כך שאני לא יכולה לזוז ומרגישה פשוט זוועה עם עצמי והדמעות מתחילות לנזול.אני מפחדת מאנשים, מביקורת שלהם עליי, רק מההסתכלות שלהם עליי אני נבהלת (למרות שאני יודעת שאני ממש לא זוועתית ואין שום דבר רע בי), מפחדת מרגעים אינטימיים עם גברים שאני יוצאת איתם, ובגלל זה עוד לא היה לי אפילו חבר אני פשוט מתביישת לידם,מתחילה לגמגם, הידיים שלי קפואות,שלא נדבר על זה שעדיין לא התנשקתי בגיל 20 וחברותיי בהלם ממני!!.לפעמים אני חושבת שגברים קולטים אותי ופשוט מתרחקים, כל אלה שמתקרבים אליי באים במטרה לנצל אותי.אני מרגישה כמו ילדה קטנה.כשיש מסיבות אני מתפללת שרק ייגמרו בגלל שמעורבים בהם ריקודים ואני פשוט לא מסוגלת לזוז!! חברות שלי מתחילות לסחוב אותי לרחבת הריקודים ואני לא מצליחה להזיז את עצמי אני מרגישה מפודחת.אני טיפוס באמת ידידותי, אני מוקפת באנשים בחיי היום יום, יש לי רגעים שאני כל כך משוחררת שאני עושה כל דבר שרק עולה בי לראש - זורמת.מה שאני לא מצליחה להבין זה איך זה שבשניה מלהרגיש משוחררת אני מרגישה מבוהלת, היסטרית, לחוצה ומה בדיוק עליי לעשות? אני מתחילה לשקול לקחת כדורי הרגעה, לא על בסיס יום יומי אלא מתי שאני מתחילה להרגיש חרדה. לפני שנים כשהייתי עולה לפני קונצרט הייתי לוקחת חצי כדור ומרגישה כל כך טוב עם עצמי.למה אני לא מצליחה להתמודד עם לחצים?

16/12/2001 | 09:37 | מאת: anat

yfat.......... hi i htink u should try to understand accactly wehre does the problem come from - and the best way to do it is by using a psycologist. yes u have a problem and u need help - it"s not a shame to get help - we all humen.....:) i hope u self asteem will go up - and that u"ll be able to anjoy whole of things this world is offering us................. hope u"ll learn to love yourslef......

17/12/2001 | 03:59 | מאת: דר' עמי אבני

יפעת שלום ניתן לעזור א. אל תתחילי עם כדורי הרגעה הם מספקים רק הרגעה זמנית נדרשים מנונים עולים הם ממכרים ולא פותרים כלום יש טפולים פסיכולוגים יעילים ניתן גם להעזר בתרופות אנא פני ליעוץ בברכה עמי

20/12/2001 | 18:47 | מאת: יפעת

תודה על עצתך אבל אני אישית לא יכולה לשבת מול בנאדם ולספר לו את הבעייה באותו אופן שלך כתבתי.בתיכון עוד אמרו לי שאפנה ליועצת שלנו וזה מה שעשיתי וממש ממש לא עזר לי בגרוש.ידוע לי שזה יקרה לי גם כעת.אני אחרי הרבה מאוד התייעצויות עם אנשים במיוחד עם חבריי שמבינים אותי יותר ומכירים אותי הכי טוב שיש, לפעמים הם אפילו מצליחים לעזור לי.אני יודעת שאין מצב שאפנה ליועץ. ולגבי תרופות הרגעה - לא אמרתי לך שאקח אותם על בסיס יומיומי אלא לעתים נדירות שבהם אצטרך במיוחד. תודה, יפעת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית