שאלה לפסיכיאטר - השפעת ירידה במשקל על הנפש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/12/2001 | 20:02 | מאת: שי

שלום לך, אני נמצא בסיטואציה קצת בעייתית. כל חיי הייתי שמן (למעלה מ100 ק"ג). אני לא צריך לתאר לך מה עבר עלי בגלל זה בתקופות שונות של החיים (הילדות, ההתבגרות, קשרים רומנטיים), בקיצור, לא תענוג. ממסכת ההשפלות והכינויים דרך הכשלונות הפיזיים שכנראה נגרמו בגלל כושר לקוי, חוסר ניסיון וחרדת כשלון. היום אני בן 24 וחצי, נראה מצויין (יחסית לפעם), ירדתי 25 ק"ג ואני שוקל 80, בעל מבנה גוף שרירי קצת. אבל במבט לאחור - לא הייתה לי שום מערכת יחסים רצינית, לא קיימתי יחסי מין מלאים אף פעם ובעצם, החשש וחוסר הבטחון שנובע מהדימוי עצמי ודימוי גוף שליליים במיוחד יוצרים סביבי מעגל חוסם פיזי ומנטלית. ואני חושש אפילו איך ועל מה להתחיל לדבר עם בחורות. איך יוצאים מהמעגל הזה? האם זו בעיה פסיכוסמטית? מה עליי לעשות, ללכת לפסיכיאטר או לטיפול מיני אצל סרוגייט? (האמת שאני קצת לא בטוח איך אני ארגיש עם סרוגייט ואם זה יעזור לי) תודה על ההקשבה ואני מקווה שתשובתך תהיה יותר מאשר מה שאני כבר יודע על עובדות, אלא יותר תמיכה מנסיונך ומהי הדרך הנכונה לבעייה כזו. שי

14/12/2001 | 23:00 | מאת: HERA

שי, סליחה על ההתפרצות, אני לא פסיכיאטרית... אבל אני לא חושבת שאתה צריך פסיכיאטר. אם כבר, אז פסיכולוג, וגם זה רק בשביל לעבוד על דפוסי חשיבה ועל הנושא של ביטחון עצמי.

15/12/2001 | 02:58 | מאת: טלי וינברגר

שי שלום רב, אמנם אינני פסיכיאטרית, ובכל זאת יש לי מספר דברים לומר: ראשית, כל הכבוד על הקילוגרמים שהצלחת להשיל מעצמך. נראה שעם השלת הקילוגרמים, אתה מרשה לעצמך "לקלף" עוד כמה קליפות, פרט לקליפת השומן שעטפה אותך. כעת עולות שאלות של קשר עם אחרים, בנות זוג, הדימוי העצמי ודימוי הגוף. אלו שאלות חשובות ביותר, וככל הנראה הן עולות עכשיו, ולא סתם. להערכתי, טיפול אצל פסיכותרפיסט/ית עשוי לספק לך את המקום שבו תוכל לעבד את התהליך שעברת עד כה, ולהמשיכו הלאה למקומות שאתה שואף אליהם. ייתכן וטיפול בעזרת סרוגייט יעלה בצורך להיבט טיפולי נוסף בהמשך, אך אני אינני מאמינה בטיפול שכזה ללא תמיכה פסיכותרפויטית מתאימה. אתה יכול לגשת מראש לפסיכותרפיסט בעל התמחות בסקסולוגיה (דהיינו שהוא גם סקסולוג), אבל להערכתי זה לא הכרחי. מה שחשוב הוא השינויים שאתה עובר, והצורך שלך לחזק את השינויים ולהרחיב אותם. ואת זה תוכל לעשות בטיפול פסיכותרפויטי, להערכתי. בהצלחה, טלי פרידמן

15/12/2001 | 04:17 | מאת: adi.

שי, גם אני ירדתי די הרבה במשקל. אצלי המחמאות גרמו לעליית בטחוני העצמי והתחלתי לטפח חלקים יפים בגופי. עדי

15/12/2001 | 16:54 | מאת: גם אני

גם אני הייתי שם, איפה שאתה מספר ירדתי המון בערך בגילך, קצת יותר צעירה ולא ידעתי מה לעשות עם בני המין השני, מה הם רוצים ממני, מה אני רוצה מהם להגיד לך שלא עשיתי טעויות אני לא יכולה, עשיתי והרבה נפגעתי ופגעתי אבל בגדול חשוב שתדע, שעם או בלי טיפול בקרוב תגיע מישהי שתמצא חן בעיניך ואתה בעיניה תנסה לזרום עם התחושה הזאת, להנות ממנה. אף בחורה לא תשפוט אותך לפי כמה בחורות היו לך לפניה וכמה ניסיון יש לך הדברים שיקבעו את הצלחת הקשר תלויים בעיקר בשאלה כמה נעים וטוב לכם ביחד. איך אתה נותן לה להרגיש לגבי עצמה. שיהיה לך בהצלחה, תהנה מהגוף החדש שקיבלת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית