פחדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/12/2001 | 11:38 | מאת: רותי

אני רוצה לדעת למה אנשים אוהבים לראות סרטים מפחידים? מה זה עושה להם? והאם זה טוב?אני מבקשת חוות דעת ממוחה . תודה .

09/12/2001 | 22:20 | מאת: "אור

אז תעברי לסרטי םםםםם מצויריםםםםם

10/12/2001 | 06:37 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, בסרטים מפחידים מסוג סרטי ג'יימס בונד נוצרת הזדהות עם הגיבור, ואח"כ תחושת ניצחון או גדלות, כמוהו בסרט. זו הרחבת החזה בגאווה של "עשינו את זה". בסרטי אימה, כמו דרקולה, יש תהליך של כניסה מרצון למצב פחד מקפיא, מה שמאפשר אחר כך תחושת שיחרור והקלה די ממסטלת. התהליך הזה, בגירסה התרפויטית שלו, מאפשר שליטה על מצבי חרדה באמצעות הרפייה שרירית. בסרטי מתח בלשיים, מוצא עצמו הצופה בפאזל מסקרן - ובהתמודדות כייפית נגד השעון: מתי, ובאיזה שלב של הסרט, הוא זיהה את הרוצח האמיתי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית