שאלה לצוות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/12/2001 | 16:04 | מאת: HERA

שלום, האם המונח "התמוטטות עצבים" הוא עממי או מקצועי? מה גורם לתופעה? כיצד היא באה לידי ביטוי?

06/12/2001 | 16:37 | מאת: "אור

הופה....התחלת ליהיות רצינית... ס ח ט י י ן

06/12/2001 | 23:33 | מאת: HERA

תמיד הייתי רצינית... רק שלא תמיד זה בא לידי ביטוי...

07/12/2001 | 01:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

הרה שלום המונח בשימושו כיום הוא עממי ולא מקצועי. אנשים מתייחסים למשברים מסוגים שונים כהתמוטטות עצבים. מקור המונח בתקופת מלחמת העולם הראשונה, אז השתמשו בו גם אנשי מקצוע מבריאות הנפש. בתחילת המאה סברו רבים שמקור ההפרעות הנפשיות הוא נוירולוגי ומכאן מקור השם. למשל, פרויד החל את עבודתו סביב הטיפול במטופלות שסבלו משיתוק הסטרי, כלומר תופעה שנראתה נוירולוגית. בהמשך הסתבר שהמקור אינו נוירולוגי ואז עם הזמן המונח התמוטטות עצבים נזנח ע"י הגורמים המקצועיים. כאמור, הוא נותר כמונח פופולרי המתייחס למשברים שונים ובמיוחד לדיכאון קליני בציבור הרחב. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית