האם זה טבעי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/11/2000 | 18:28 | מאת: יעל

בעלי לא מדבר על מות אביו אולם חולם רבות בלילה ואף מתעורר לעיתים שטוף זיעה קרה האם יש לכך פיתרון?

19/11/2000 | 20:43 | מאת: ד"ר אבי פלד

עד שנה מתחילת האבל - נחשב נורמאלי

19/11/2000 | 22:15 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יעל אבל על מות אדם יקר הוא תהליך קשה ולעיתים ממושך. אנשים שונים מתמודדים באופן שונה עם המוות. חלק משתפים ומדברים וחלק דווקא מעדיפים להימנע מכך. חלומות ושינה יוצרים מצב תודעה שונה, וכך אדם שמעדיף לא לדבר בהיותו ער יכול למצוא עצמו "מדבר" דרך חלומות הסיוט. סביר שזו תופעה שתחלוף מעליה ככל שיעבור הזמן, בעיקר אם לא עבר זמן רב מאז פטירת האב. השאלה היא מה בעלך היה רוצה. אם הוא רוצה לדבר ולשתף אבל לא יודע כיצד או מרגיש קושי סביב זה צריך לחשוב כיצד לעזור לו לדבר. זה יכול להיות איתך, עם חבר או עם איש מקצוע. לעומת זאת אם הוא שלם עם דרכו ובוחר לא לדבר על המוות צריך לקבל את זה ולקוות שאכן הסיוטים ידעכו עם הזמן. ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית