בטחון עצמי נמוך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/12/2001 | 20:54 | מאת: בטחון עצמי נמוך

רציתי לשאול, בעייתי חמורה מאוד אני במשך כול זמן חיי ללא בטחון עצמי. ממש אפסי. אני בת 22 מרגישה רע אם עצמי, הרגשה כאילו תמיד אני ישאר כך. חסרת בטחון,ללא אנשים שמכבדים אותך,מין בודדה שכזו.... הרגשה איומה. יש דרך להתחיל לחיות אחרת בלי לחשוב כול הזמן שאני היחידה כך, והאומללה... אני באמת כזו זו הבעייה! אני בת 22 ובחיים לא היה לי חבר, דבר שגם הוא מדכא מאוד. לא שאני נראת רע, אני ביישנית מפוחדת מלהיות בולטת ... האם יש סיכוי לשינוי?אייך ...יש דרך?... ואני מתחילה טיפול פסיכולוגי. תודה מראש.

02/12/2001 | 23:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום השורה האחרונה בה ציינת שאת מתחילה טיפול נראית לי בהחלט כדרך מתאימה להתמודד עם המצב. במסגרת הזו ניתן לעבד ולהבין את הקושי וההסטוריה האישית מה שמאפשר אח"כ ליצור תשתית לשינוי. בוודא שיש סיכוי לשינוי אבל צריך סבלנות ורצון לעבור את הדרך לשינוי, שאיננה תמיד קלה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית