ADHD - טפול קוגניטיבי-לפסיכולוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/11/2001 | 14:28 | מאת: אביב2

שלום לפסיכולוג! האם ניתן להשיג תוצאות בטפול קוגניטיבי עבור הפרעת קשב וריכוז? האם יש אחוזי הצלחה ידועים? תודה ,אביב.

30/11/2001 | 23:51 | מאת: ד"ר אורן קפלן

א. שלום ADHD היא תופעה כל כך רחבה שאין טיפול אחד מתאים לכולם. הפרעות קשב נובעות ממקורות שונים, ולא כל מקור מתאים לכל טיפול. דבר נוסף, הבעיות שנובעות מהפרעות קשב יכולות גם הם ללכת במספר כיוונים. יש את הבעיות הקוגניטיביות, למשל, להתרכז בלימודים וכדומה. אבל יש היבטים משניים רבים כמו למשל פגיעה בדימוי העצמי קשיים ביחסים בינאישיים ועוד. בקיצור, בשלב ראשון כדאי להבין מה הבעיה. כהרגלי כאן בפורום אני מתריע בפני כותרות ואבחנות שמאחוריהם ישנו מישהו עם עולם מלא בפני עצמו. ובאופן יותר ישיר, הטיפול הפסיכולוגי הקוגניטיבי אפשרי כמעט בכל בעיה שהיא. במצבים מסויימים הוא מתבקש יותר ובמצבים אחרים פחות. בהקשר של הפרעות קשב ותופעות הלוואי שלהם אין ספק שהוא עשוי להתאים. בסופו של דבר, אם מדובר באמת ב ADHD הרי שמקור הבעיה הוא קוגניטיבי, או לפחות גם קוגניטיבי, והטיפול באותם כלים עשוי לעזור. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית