ל noname ולכל הבנות שהגיבו- בולימיה המשך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/11/2001 | 09:57 | מאת: רוית

חזרתי שוב, לצערי.............. אז עברו מספר ימים מאז שהחלטתי שזהו אני מצליחה להתגבר על בעיית הבולימיה שלי. אולם לא כך. עוד באותו ערב רוקנתי את קבתי- בדרך "המקורית" . כנראה שזה באמת חזק ממני, ניסיתי לשכנע את עצמי שאני לא באמת רוצה להפסיק ואולי זה נכון. הרגשת ה"טיהור" לאחר ריקון הגוף גם אם זה נעשה בדרך מזעזעת, עושה לי משהו. אני רוצה להפסיק כי אני יודעת שזה מזיק לי. מה אני עושה עכשיו עם הידיעה הזו???? אני לא יכולה לראות את עצמי פונה לעזרה מקצועית. אני לא רוצה שזה יתפרסם ושאנישים יידעו שאני כזו. אני במילכוד - HELP

29/11/2001 | 11:54 | מאת: יונת

לרוית אם את במילכוד שהכנסת את עצמך אליו ואת לא רוצה להעזר בגורמים טיפוליים כל העצות שיתנו לך כאן בפורום לדעתי לא יוכלו באמת לעזור לך כי בעצם את יודעת אותם ולבד בלי עזרת איש מיקצוע לא תוכלי לצאת מזה זה רק ילך ויחמיר יעמיק את שורשיו ההרסניים בהתנהגותך ויהרוס את מצב בריאותך וזה יהפך למרכז חייך יכניס אותך למתחים שיעברו גם אם את לא רוצה לתינוקת שלך ולמערכת היחסים עם בעלך תתחילי להרגיש חולשות סחרחורות עיפות ואת לא יכולה להרשות את זה לעצמך כי זה אי לקחת אחריות בגידול ילדתך שצריכה אמא חזקה בריאה ושהיא תהיה מרכז חייך ולא המחשבה להיות רזה בכל מחיר . לכי לקבל יעוץ ועזרה אולי תנסי רק מדיאטנית שתכניס אותך למסגרת אכילה נכונה ומה שהיא תגיד לך לאכול זאת תהיה המסגרת ואז לא תפחדי להשמין ולא יבוא הצורך להקיא . למרות שקשה לי להאמין שזה יצליח מבלי גם טיפול פסיכולוגי שאותו את דוחה ומתביישת לקבל . [ ומי צריך לדעת ] . את בעלך את צריכה לשתף ואפילו חייבת . ההסתרה ממנו מוסיפה מתח נוסף ואולי אפילו יוכל לעזור לך .

29/11/2001 | 13:56 | מאת: Jacki

את יכולה לפנות ליעוץ מבלי שידעו שיש לך הפרעה שכזו. תראי, אם את מתחת לגיל 18 או עדיין תחת חסותם של הורייך, זו יכולה להיות מעט בעיה וצריך לחשוב על משהו אחר. בהצלחה.

29/11/2001 | 15:24 | מאת: HERA

רוית... למה שהעובדה, שאת פונה לעזרה תתפרסם? זה משהו שהוא בינך לבין המטפל - את זו שמחליטה מי אמור לדעת ומי לא. יש לך תינוק/ת בבית, לא? אני חושבת שכדאי לך לפנות לטיפול, בשביל עצמך, ובשביל הילד/ה שלך, שצריך/כה אמא בריאה...

29/11/2001 | 18:27 | מאת: adi

כל כך נכון....... עדי

30/11/2001 | 22:21 | מאת: טלי וינברגר

רוית שלום רב,, הפרעת הבולימיה היא הפרעה מתעתעת מאד, מעצם המודעות לכאורה הקיימת בה, השליטה ב"כאילו" ובסה"כ אין שליטה, והמודעות רק מכאיבה יותר, כשהיא כנה ואמיתית. קשה להתמודד עם הפרעת אכילה ללא טיפול מקצועי, לצערי. לא ברור לי מדוע ההתנגדות לטיפול, ומדוע את חושבת שאם תלכי לטיפול אז "כולם ידעו שיש לך את זה". את יכולה ללכת לטיפול ציבורי או פרטי, ובכל מקרה המטפל/ת מחוייבים לשמירת סודיות. מה דעתך? שבת שלום, טלי פרידמן

13/12/2001 | 23:49 | מאת: נטלי

לרוית ! אני מקווה בשבילך שאת לא הרבה זמן בתוך זה. אני יודעת מה זה וזה לא פשוט להתגבר על זה, אני מכירה את הרצון העז לאכול ואת ההרגשה הנהדרת של ההקאה. אבל זו לא הדרך !!! שלוש שנים הייתי ככה ולא פעם אחת ביום. וגם עכשיו, אני לא בריאה ויש לי נפילות אבל לקחתי את עצמי בידיים והלכתי לטיפול ואני עדיין לא רואה את הסוף שלו.

13/12/2001 | 23:52 | מאת: HERA

נטלי - רק רציתי לאחל לך בהצלחה!!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית