טריכוטילומניה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/11/2001 | 19:31 | מאת: רונית

שלום. אני בת 24 ולפני כשנתיים החלתי במנהג של תלישת שערות. אין לי הסבר למה אני עושה זאת, אך שמתי לב שזה תכוף יותר ככל שאני לחוצה יותר ועמוסה בלימודים ובעבודה. אחרי ששמתי לב איזה נזק אני עושה לעצמי עשיתי קרחת כדי לנסות ולהפטר מהמנהג הזה. השיער כבר יותר ארוך ואני מוצאת עצמי שוב ושוב תולשת שערות מהראש. אני מסתפרת כל פעם מחדש. אני מאוד מעוניינת להפסיק. הבעיה היא שאני לא יודעת מה לעשות. לא ידעתי שיש מושג כזה טריכוטילומניה ושזו תופעה כל כך שכיחה. האם יש קשר לתזונה? הבנתי ממה שראיתי בפורום שמדובר בתופעה שכיחה שמתחילה הגיל יחסית צעיר. יש דרך לשלוט בזה?? תודה רבה רבה, רונית

16/11/2001 | 22:06 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רונית שלום תלישת שיער היא סוג של הפרעה כפייתית ועלולה להיות עקשנית למדי. הבסיס הנפוץ לבעייה הוא סוג של חרדה ולחץ. הטיפול השכיח מתמקד בשלושה תחומים: טיפול פסיכולוגי התנהגותי/קוגניטיבי (ניתן גםלשלב היפנוזה) בניסיון להתמודד עם התופעה ברמה המיידית, טיפול פסיכולוגי דינמי שאינו יעיל בד"כ להפסקת התלישה בטווח הקצר אך יכול לעזור לטפל בתשתית הנפשית שעומדת מתחת לבעיה במקרים רבים, וטיפול תרופתי, בד"כ בתרופות נוגדות חרדה או דיכאון. היכולת להפסיק תלויה בין היתר גם במוטיבציה והנכונות להתמסר לטיפול. אתר מעניין בנושא הוא http://www.geocities.com/naamaled/index.htm אמנם אין הרבה על הטיפול הפסיכולוגי אבל יש מידע על הבעיה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית